jawna liczba ukrytych wątków i postów

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Rumcajs

jawna liczba ukrytych wątków i postów

Post autor: Rumcajs » 21 lipca 2012, 20:44

Witam wszystkich albowiem jestem tu nowy.
Mam problem/pytanie. Na forum x większość wątków i postów jest jawna, ale niektóre są ukryte i dostępne tylko dla moderatorów. Te jawne są oczywiście zliczane. Statystki (które są również jawne i dostępne na stronie głównej) podają jednak więcej wątków i postów niż suma jawnych, a więc podają pewną liczbę ukrytych. Można np. policzyć, że istnieje 50 ukrytych wątków a w nich 1000 postów (wystarczy od podawanych w statystyce odjąć sumę wszystkich jawnych). Te liczby można śledzić (przy dużym samozaparciu nawet codziennie) co pozwala na pewne wnioski o działalności moderatorów, nawet jeśli nie zna się ich treści.
Dwa pytania - czy podawane są wszystkie ukryte wątki/posty czy też pewna kategoria "tajnych", która nie obejmuje "ściśle tajnych" i dwa - czy można wyłączyć zliczanie tych ukrytych z liczby podawanych w statystyce.
Jeśli temat był to niestety nie znalazłem.

Aviator
Administrator

Re: jawna liczba ukrytych wątków i postów

Post autor: Aviator » 21 lipca 2012, 21:29

Myśle że ta modyfikacja Ci pomoże Aktualizacja Statystyk Forum
Po zainstalowaniu i konfiguracji nie zapomnij zsynchronizować postów w ACP-OGÓLNE.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: jawna liczba ukrytych wątków i postów

Post autor: jaroslw » 21 lipca 2012, 21:31

Zliczane są wszystkie tematy i posty – nie ma podziału na "tajne" i "bardziej tajne". Domyślnie nie da się tego wyłączyć, poza opcją nienaliczania postów dla grup specjalnych. Te nie są jednak naliczane tylko w profilu użytkownika, ogólne statystyki pozostają z normalnym naliczaniem.

Ta modyfikacja może okazać się przydatna:
http://www.phpbb.com/customise/db/mod/f ... cs_update/

Edit: Spóźniłem się chwilę ;)
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”