[ wszystkie modyfikacje] problem z includes/functions_module
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Re: [ wszystkie modyfikacje] problem z includes/functions_mo
A jak mam to zrobic? Zrobiłem taki eksperyment, że zainstalowałem testowe forum i przez ftp wrzuciłem na to testowe forum plik confing.php, który chyba łączy z bazą danych tak? i jak tak zrobiłem to na forum testowym nie było tego błędu.
A zaimportowałeś bazę danych?
Nie, bo na jednym serwerze są te dwa fora, tylko plik confing zmieniłem. A próbowałem exportować z kopi na cba.pl tą baze ale wywala błą ze albo jakieś dupcicatew albo cos. A może usune forum tylko bez bazy danych i zainstaluje od nowa samo forum tylko jak je usunąć bez bazy danych. Jak byś mógł to napisz na gg 13366284 bedzie nam się łatwiej gadało
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2012, 13:09 przez cris411, łącznie zmieniany 1 raz.
Potwierdza się to, że to coś w bazie danych jest nie tak bo jeszcze raz przywróciłem na testowe forum baze z właściwego forum i bła ten sam na obydwóch forach.
Podusmowując:
Jak na nowo zainstalowane forum wrzucze tylko plik confing.php z właściwego forum to działa wszystko ok.
Jak importuje baze danych na testowe forum z właściwego forum to błąd jest ten sam na obu forach.
Jakie jeszcze mam możliwości pokonania tego błędu?
Podusmowując:
Jak na nowo zainstalowane forum wrzucze tylko plik confing.php z właściwego forum to działa wszystko ok.
Jak importuje baze danych na testowe forum z właściwego forum to błąd jest ten sam na obu forach.
Jakie jeszcze mam możliwości pokonania tego błędu?
Jak instalowałeś mody to wywoływałeś na końcu w przeglądarce plik instalacyjny, wykonaj to samo tyle że tym razem wybierasz odinstalowanie.cris411 pisze:A jak mam to zrobic?
Tak już robiłem. Myślalem ze w tabelach trzeba coś edytować
No po to jest ta odinstalatorka żebyś nie musiał grzebać.
Najlepiej przeczyść bazę przez narzędzie Support Toolkit.
Najlepiej przeczyść bazę przez narzędzie Support Toolkit.
Używałem już tego programu ale do odtworzenia modułów. teram musze użyć: Sprzątnij baze danych?
Dzięki bardzo za pomoc. Wszystkie błedy na forum zostały już rozwiązane.
Tak i z poziomu STK wyczyść cache i stylecris411 pisze:Sprzątnij baze danych?
Dzięki temu forum rozwiązałem problem na swoim forum. Zrobiłem to w ten sposób, że użyłem w progranie Support Toolkit najpierw opcje odtworz moduły a nastepnie sprzetnij baze danych.