Witam,
Mam taki problem, a do Was pytanie.
Przejąłem ostatnio dość duże forum którym będą teraz administrował. Moje pytanie dotyczy administratorów.
Czy jest taka możliwość (jak na przykład w phpfusion) na stworzenie listy administratorów. Wiem, że
generalnie są oni najczęściej znani i pogrupowani, ale istnieje w przypadku tego forum taka obawa, że
jeden ze starych adminów założył sobie konto i nadał mu prawa admina (nie dodając go do żadnej grupy).
Czy jest gdzieś taka opcja? Przeszukałem cały panel administracyjny i nic takie znaleźć nie mogę.
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdrawiam,
Sandał
Jak znaleźć adminów?
Re: Jak znaleźć adminów?
Możesz zajrzeć pod adres TwojeForum.pl/memberlist.php?mode=leaders oraz w przegląd uprawnień administracja, moderacja globalna.
Możesz tez obserwować po logach jeżeli zauważysz że jakiś użytkownik wykonał np. operacje logowania do PA lub jakoś operacje moderatorską to już masz podejrzanego.
Innych sposobów 100% na wykrycie usera przynajmniej z jednym aktywnym uprawnieniem admina lub moderatora ja nie znam
Możesz tez obserwować po logach jeżeli zauważysz że jakiś użytkownik wykonał np. operacje logowania do PA lub jakoś operacje moderatorską to już masz podejrzanego.
Innych sposobów 100% na wykrycie usera przynajmniej z jednym aktywnym uprawnieniem admina lub moderatora ja nie znam
-
Sandal
Re: Jak znaleźć adminów?
Dzięki za odpowiedź.
Niestety podany mode nie działa z tym forum, jakaś starsza wersja zdaje się.
Przeglądanie logów chyba zostanie. Ktoś ma może jeszcze jakiś inny pomysł?
Pozdr,
Niestety podany mode nie działa z tym forum, jakaś starsza wersja zdaje się.
Przeglądanie logów chyba zostanie. Ktoś ma może jeszcze jakiś inny pomysł?
Pozdr,