problem przy zakładaniu forum
problem przy zakładaniu forum
Nieznana kolumna 'forum_recent_topics' w field list [1054]
SQL
INSERT INTO phpbb_forums (parent_id, forum_type, forum_status, forum_parents, forum_name, forum_link, forum_desc, forum_desc_uid, forum_desc_options, forum_desc_bitfield, forum_rules, forum_rules_uid, forum_rules_options, forum_rules_bitfield, forum_rules_link, forum_image, forum_style, display_subforum_list, display_on_index, forum_topics_per_page, forum_recent_topics, enable_indexing, enable_icons, enable_prune, prune_days, prune_viewed, prune_freq, forum_options, forum_flags, left_id, right_id) VALUES (3, 1, 0, '', 'Fitness Club Imperium', '', 'wewewe', '', 7, '', '', '', 7, '', '', '', 0, 1, 0, 0, 1, 1, 0, 0, 7, 7, 1, 0, 48, '22', 23)
BACKTRACE
FILE: [ROOT]/includes/db/mysqli.php
LINE: 182
CALL: dbal->sql_error()
FILE: [ROOT]/includes/acp/acp_forums.php
LINE: 1026
CALL: dbal_mysqli->sql_query()
LINE: 191
CALL: acp_forums->update_forum_data()
FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 507
CALL: acp_forums->main()
FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()
SQL
INSERT INTO phpbb_forums (parent_id, forum_type, forum_status, forum_parents, forum_name, forum_link, forum_desc, forum_desc_uid, forum_desc_options, forum_desc_bitfield, forum_rules, forum_rules_uid, forum_rules_options, forum_rules_bitfield, forum_rules_link, forum_image, forum_style, display_subforum_list, display_on_index, forum_topics_per_page, forum_recent_topics, enable_indexing, enable_icons, enable_prune, prune_days, prune_viewed, prune_freq, forum_options, forum_flags, left_id, right_id) VALUES (3, 1, 0, '', 'Fitness Club Imperium', '', 'wewewe', '', 7, '', '', '', 7, '', '', '', 0, 1, 0, 0, 1, 1, 0, 0, 7, 7, 1, 0, 48, '22', 23)
BACKTRACE
FILE: [ROOT]/includes/db/mysqli.php
LINE: 182
CALL: dbal->sql_error()
LINE: 1026
CALL: dbal_mysqli->sql_query()
LINE: 191
CALL: acp_forums->update_forum_data()
FILE: [ROOT]/includes/functions_module.php
LINE: 507
CALL: acp_forums->main()
FILE: [ROOT]/adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()
Re: problem przy zakładaniu forum
Instalowałeś teraz czy dawano tą modyfikacje NV Recent Topics?
niedawno ale po jej instalacji nie dodawaniem forów ani kategorii
tak wszystko przeszło ok
nie mam tylko żadnej opcji w PA żeby nim zarządzać
nie mam tylko żadnej opcji w PA żeby nim zarządzać
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Jednak wydaje mi się, że problem jest w bazie danych, chyba że gdzieś walnąłeś gafe w plikach
Zainstalowałeś najnowszą wersje 1.0.6?
Zainstalowałeś najnowszą wersje 1.0.6?
Wsparcie phpBB PL !!
Wykonałeś edycje dla wszystkich stylów które masz aktywne?
Modyfikacją zarządza się tylko w tworzeniu/edycji działów, jest opcja z pytaniem czy tematy z tego działu mają być wyświetlane w modyfikacji na forum.
Modyfikacją zarządza się tylko w tworzeniu/edycji działów, jest opcja z pytaniem czy tematy z tego działu mają być wyświetlane w modyfikacji na forum.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
A co t ma do rzeczy? Błąd wskazuje na brak tabeli w bazie danych. Na 99% mod jest nie zainstalowany.Psikus pisze:Wykonałeś edycje dla wszystkich stylów które masz aktywne?
@ traczu
Na pewno uruchamiałeś instalator?
powinieneś uruchomić ją wchodząc pod adres http://pro-lift.pl/forum/install/
Wsparcie phpBB PL !!
problem rozwiązany miałem ściągnięte 2 wersje tego modułu zmodyfikowałem ręcznie według jednej a install wykonałem z drogiej mój błąd przepraszam za zamieszanie
temat do zamknięcia
temat do zamknięcia
Może i nic nie ma do rzeczy, człowiek się stara pomóc.@Marcin pisze:A co t ma do rzeczy? Błąd wskazuje na brak tabeli w bazie danych. Na 99% mod jest nie zainstalowany.Psikus pisze:Wykonałeś edycje dla wszystkich stylów które masz aktywne?
Ja to wiem że to chodzi o baze, ale przeczytałem rade na phpbb.com związaną z tym samym błędem i napisali o stylach i później gościu odpisał że edycja stylu mu pomogła...