Witam
mam problem z logowaniem sie na forum, tak jak i jego wszyscy uzytkownicy (jestem administratorem) no i nie moge sie dostać do panelu administracyjnego... probowalem znalesc rozwiązanie przez "szukaj" i doszedlem do tego tematu: 2-vt116.html?postdays=0&postorder=asc&h ... 6&start=15
chciałem skontaktować sie z Jugo (napisałem do niego PW) ale nie odpisuje juz 3 dzień więc postanowiłem napisać ten temat.
Forum mam na lycosie i niedawno zmieniałem wersje forum z normalnej (sciągniętej z lycosa) na by Przemo i myśle że podczas tej zmiany coś zwaliłem...
więc prosze Was o pomoc i z góry dziekuje
Zmiana ustawień przez baze danych
napisz coś więcej. czy są jakieś błędy. czym się objawia niemożliwość wejścia do PA ?
do PA sprubuj wejsć z linku: http://www.twójserwer.pl/ścieżka do forum/admin.index.php
do PA sprubuj wejsć z linku: http://www.twójserwer.pl/ścieżka do forum/admin.index.php
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
sprawdź czy:
jest to fragment instrukcji do przenoszenia forum zapewne uciebie też zabrakło odpowiedniej konfiguracji tej tabeli. zastosuj się do tego co tu pisze
Kod: Zaznacz cały
Należy jeszcze pamiętać, aby wgrywać pliki kolejno. Po wgraniu bazy danych należy jeszcze zedytować server_name w tabeli phpbb_config tak by wskazywała nam obecne położenie forum. Np jeżeli przenosimy forum z adresy www.phpbb2.pl na www.phpbb.com.pl to zamiast www.phpbb2.pl zmienaimy tą wartość na www.phpbb.com.pl (nigdy z http://)
By zmienić tą wartość klikamy po lewej stronie panela na tabele phpbb_config, klikamy na Browse/Przeglądaj i wyszukujemy server_name, gdy znajdziemy klikamy na przycisk Edit/Edytuj
ale to nieszkodzi abyś sprawdził czy w podanych polach w bazie są poprawne dane. aby tego nie opiosywać wkleiłem odpowiedni kawałek

- Duch Forum
- Kontakt: