Problem z utrzymaniem zmian w szablonie

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
question

Problem z utrzymaniem zmian w szablonie

Post autor: question » 13 grudnia 2011, 11:59

Witam,
Mam pewien problem, z którym być może ktoś z was się spotkał, otóż po wgraniu danego szablonu i uaktywnieniu go wszystko działa prawidłowo.
Teraz modyfikuję kod w plikach "overall_footer.html" i "overall_header.html" pod swoje wymagania i zapisuję ustawienia.
Przez jakiś czas wprowadzone modyfikacje działają, po czym po jakimś nieokreślonym czasie lub kilku wejściach wprowadzone zmiany jakby się cofały.
Może ktoś z was będzie wiedział jak rozwiązać ten problem.

Aviator
Administrator

Re: Problem z utrzymaniem zmian w szablonie

Post autor: Aviator » 13 grudnia 2011, 13:19

Podaj adres forum.
Jakiej używasz przeglądarki, wyczyść dane tej przeglądarki...

question

Post autor: question » 14 grudnia 2011, 15:54

Adresu ci niestety nie mogę podać bo jest to forum wewnętrzne, nie wypuszczone na zewnątrz.

Witryna była uruchamiana na różnych przeglądarkach: IE, Chrome, Opera z podobnym rezultatem.
Ogólnie nie mam pomysłu co może powodować taką przypadłość. Wyczyściłem casch w phpbb - bez rezultatu.

Teraz powtórnie wszedłem do modyfikacji Szablonu, wybieram plik szablonu: overall_footer.html" i klikam "Wyślij".
Powyższą czynność powtarzam dla "overall_header.html".

Teraz znowu główna strona wraca do poprawnego ustawienia.

Wprowadzona modyfikacja usuwa ze strony głównej przycisk "FAQ" i "Użytkownicy".

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 17 grudnia 2011, 19:59

Zmiany wprowadzane przez panel administracji są tylko tymczasowe i zapisywane w bazie danych, a nie w plikach. Dlatego też tracisz je, kiedy dojdzie do odświeżenia pamięci podręcznej. Wprowadź zmiany we właściwych plikach z katalogu styles a będzie dobrze.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”