Witam,
Mam pewien problem, z którym być może ktoś z was się spotkał, otóż po wgraniu danego szablonu i uaktywnieniu go wszystko działa prawidłowo.
Teraz modyfikuję kod w plikach "overall_footer.html" i "overall_header.html" pod swoje wymagania i zapisuję ustawienia.
Przez jakiś czas wprowadzone modyfikacje działają, po czym po jakimś nieokreślonym czasie lub kilku wejściach wprowadzone zmiany jakby się cofały.
Może ktoś z was będzie wiedział jak rozwiązać ten problem.
Problem z utrzymaniem zmian w szablonie
Re: Problem z utrzymaniem zmian w szablonie
Podaj adres forum.
Jakiej używasz przeglądarki, wyczyść dane tej przeglądarki...
Jakiej używasz przeglądarki, wyczyść dane tej przeglądarki...
Adresu ci niestety nie mogę podać bo jest to forum wewnętrzne, nie wypuszczone na zewnątrz.
Witryna była uruchamiana na różnych przeglądarkach: IE, Chrome, Opera z podobnym rezultatem.
Ogólnie nie mam pomysłu co może powodować taką przypadłość. Wyczyściłem casch w phpbb - bez rezultatu.
Teraz powtórnie wszedłem do modyfikacji Szablonu, wybieram plik szablonu: overall_footer.html" i klikam "Wyślij".
Powyższą czynność powtarzam dla "overall_header.html".
Teraz znowu główna strona wraca do poprawnego ustawienia.
Wprowadzona modyfikacja usuwa ze strony głównej przycisk "FAQ" i "Użytkownicy".
Witryna była uruchamiana na różnych przeglądarkach: IE, Chrome, Opera z podobnym rezultatem.
Ogólnie nie mam pomysłu co może powodować taką przypadłość. Wyczyściłem casch w phpbb - bez rezultatu.
Teraz powtórnie wszedłem do modyfikacji Szablonu, wybieram plik szablonu: overall_footer.html" i klikam "Wyślij".
Powyższą czynność powtarzam dla "overall_header.html".
Teraz znowu główna strona wraca do poprawnego ustawienia.
Wprowadzona modyfikacja usuwa ze strony głównej przycisk "FAQ" i "Użytkownicy".
Zmiany wprowadzane przez panel administracji są tylko tymczasowe i zapisywane w bazie danych, a nie w plikach. Dlatego też tracisz je, kiedy dojdzie do odświeżenia pamięci podręcznej. Wprowadź zmiany we właściwych plikach z katalogu
styles a będzie dobrze.