EasyMOD

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
fredwym

EasyMOD

Post autor: fredwym » 04 lipca 2005, 15:04

Mam pytanie czy EasyMOD można zainstlaowac w forum PHPBB2 ktore jest moulem dla postNuka (wersja forum 1.2g). Jak ta to czy to instlauje sie normalnie czy trzeba cs jeszcze dodatkowego robić (bazy danych itp). jesli tak to prosze naopisac jak...

Z gory THX za odopwiedz...

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 04 lipca 2005, 21:44

sprubować możesz ale lepiej zrób sobie kopie plików bo napewno wszystkiego nie zedytuje dokłądnie.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

fredwym

Post autor: fredwym » 05 lipca 2005, 09:50

Kuuuuuuuurcze.... Wyskakują błedy :?. Mase chyba z 3 i jeden fatal. Nie ma jakies wersji pod PN (PostNuke) ??

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 05 lipca 2005, 13:17

jakie błędy ??? może cos się poradzi.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

fredwym

Post autor: fredwym » 07 lipca 2005, 19:49

Oto bledy sorka ze nie zamiescilem wczesniej :P
Warning: main(./../../../config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/knieja/public_html/modules/PNphpBB2/admin/mods/easymod/easymod_install.php on line 47

Warning: main(): Failed opening './../../../config.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/knieja/public_html/modules/PNphpBB2/admin/mods/easymod/easymod_install.php on line 47

Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: sql_db in /home/knieja/public_html/modules/PNphpBB2/includes/db.php on line 60

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 08 lipca 2005, 14:45

fredwym pisze:Warning: main(./../../../config.php): failed to open stream: No such file or directory
nie skopiowałęś wszystkich plików do odpowiednich folderów.
obawiam się że ten mod jest nie kompatybilny z tą wersją forum. :(

fredwym

Post autor: fredwym » 10 lipca 2005, 11:56

Wiec co proponujesz moze ktoa wie jaka wersja jest dobra ??? :?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 10 lipca 2005, 12:27

zawsze najlepiej jest edytować ręcznie :D przyokazji sie czegos nauczysz :D

fredwym

Post autor: fredwym » 11 lipca 2005, 13:30

Wiesz ja zapalonym programista nie jestem :?. Nie wme sczerzemo weiac nawet na czym dokladnie polegaja te bledy, nie mowiac juz o edytowaniu bo wime ze w PHP wystepuje tag (o ile tak to sie nzaywa :P) echo(); i ze to wyswietla a zmienne sie poprzedz znaczkime "$". Wiec nie iwme co ja mam ingerowac w kod. Chociarz jesli ktos by mi os wytlumaczyl z tego (kursow probowalem i nie jestem przkonany bo nie maja zastosowani wg mnie w praktyce :?) to bym byl wdzieczny...

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 11 lipca 2005, 15:42

instrukcje instalacji są proste:
szukaj
ble ble ble

przed (tym co szukałeś) dodaj:
ble ble ble

i tak dalej. poczytaj na spokojnie to a napewno zrozumiesz:
http://phpbb2.pl/faq.php?faq=1

fredwym

Post autor: fredwym » 14 lipca 2005, 21:02

Tak ale instalacja modułu zajmuje od 5 do 40 minut (jak nie wiecej) a z EasyMODEM zajmuje kilk sekund :?

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 18 lipca 2005, 19:22

fredwym pisze:EasyMODEM zajmuje kilk sekund
nie wszystkie mody działają pod tym "programem"
czasami może coś źle zainstalować jeśli jest już sporo modów :D

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”