[GYM Sitemaps] Problem z konfiguracją
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
[GYM Sitemaps] Problem z konfiguracją
Witam
Mam problem z tym modem a dokładniej z jego konfiguracją. Jak się zdaje mod jest zainstalowany prawidłowo jednak po kliknięciu np. w "Nowości" przy temacie na forum pojawia się komunikat
"Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji."
natomiast po kliknięciu na "Nowości" na dole strony pojawia się:
"The requested URL /news/ was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
może ktoś poradzi gdzie w ogóle szukać problemu, czy są to ustawienia moda, pliku .htaccess czy też czegoś innego?
Mam problem z tym modem a dokładniej z jego konfiguracją. Jak się zdaje mod jest zainstalowany prawidłowo jednak po kliknięciu np. w "Nowości" przy temacie na forum pojawia się komunikat
"Otwierana strona nie może zostać wyświetlona, ponieważ używa nieprawidłowych lub nieobsługiwanych metod kompresji."
natomiast po kliknięciu na "Nowości" na dole strony pojawia się:
"The requested URL /news/ was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
może ktoś poradzi gdzie w ogóle szukać problemu, czy są to ustawienia moda, pliku .htaccess czy też czegoś innego?
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: [GYM Sitemaps] Problem z konfiguracją
Po instalacji GYM Sitemap lub po ponownej konfiguracji moda, musisz aktualizować .htaccess
Wsparcie phpBB PL !!
a dokładnie na czym to polega? bo co prawda edytowałem .htaccess - wstawienie podanego kodu - tak jak jest w instrukcji jednak nie wiem czy poprawnie.@Marcin pisze:Po instalacji GYM Sitemap lub po ponownej konfiguracji moda, musisz aktualizować .htaccess
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Pobierz plik .htaccess z serwera ftp, otwórz go (np za pomocą Editplus+) następnie zaloguj się do PA -> PHPBB SEO -> Ustawienia nadpisywania URL -> .htaccess
całość wklej do swojego pliku, zapisz go i wyślij na serwer.
Wsparcie phpBB PL !!
Wiedziałem, że jest to dosyć proste@Marcin pisze:Pobierz plik .htaccess z serwera ftp, otwórz go (np za pomocą Editplus+) następnie zaloguj się do PA -> PHPBB SEO -> Ustawienia nadpisywania URL -> .htaccess
jednak w takim razie u mnie jest coś nie tak, u mnie ścieżka wygląda tak:
PA -> ACP_CAT_PHPBB_SEO -> i tutaj mam:
Główne ustawienia - tutaj jest "Nadpisywanie URL" ale tylko pola do wyboru
Google Sitemaps - jak wyżej
Rss feeds - jak wyżej
HTML sitemaps - oczywiście można się domyśleć "jak wyżej"
Proszę o wytłumaczenie jak krowie na miedzy, bo mnie coś trafi
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Zainstalowałeś samo GYM Sitemap bez Ultimate SEO URL ?
http://www.phpbb-seo.com/en/phpbb-mod-r ... t4608.html
http://www.phpbb-seo.com/en/phpbb-mod-r ... t4608.html
Wsparcie phpBB PL !!
instalowałem "gym_sitemapsV2-0-2" w instrukcji nic nie było, że trzeba instalować coś wcześniej lub później.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
GYM Sitemap wymaga wygenerowania nowego pliku .htaccess
Sam mod GYM Sitemap nie ma takiej opcji
Sam mod GYM Sitemap nie ma takiej opcji
Wsparcie phpBB PL !!
eh, a wystarczyło jedno zdanie w instrukcji "Mod wymaga ..." i sprawa jasna, a tak to zabieranie się do sprawy od dupy strony. Teraz jak zainstaluję te "seo url" to stracę wszystkie wcześniejsze mody?
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Nie, to jest po prostu dodatek jak GYM Sitemmap, poza tym.. warto zainstalować SEO URL 
Wsparcie phpBB PL !!