Liczę na odpowiedź
ukaszf9
Kod: Zaznacz cały
''Styl został utworzony na bazie stylu ProSilver pod PHPBB.
Kodowanie pod PunBB na podstawie (x)html i css ukaszf9
Poszczególne skrypty Javascript, jQuery są skryptami ogólnodostępnymi. ''Wyjaśnię na przykładzie: sprzedajesz/udostępniasz jakiś projekt objęty licencją GPL – osoba korzystająca z tego projektu może wystąpić do Ciebie z prośbą o udostępnienie jego kodu źródłowego do pobrania. Sprawa jest o tyle prostsza, że kod stylu nie jest kompilowany, więc jeśli go gdzieś udostępnisz, każdy będzie miał dostęp do źródeł.ukaszf9 pisze:I nie za bardzo rozumiem co znaczy ''udostępnienia źródeł na prośbę osoby korzystającej z Twojego stylu.''
Nie bardzo rozumiem co to ma do rzeczy. W jakiś sposób musisz wysłać pliki stylu na serwer.ukaszf9 pisze:Do źródła strony nie mam dostępu - korzystam z darmowego hostinug bez ftp.
Tak samo jak w przypadku stylu z phpBB3. Twój też będzie objęty licencją GPL, więc jego przyszły użytkownik zobowiązany będzie do zostawienia informacji o autorze zmian.ukaszf9 pisze:Czyli rozumiem, że wspomniana informacje wystarczy, a jak się mają sprawy kiedy styl został ''przekodowany'' ?
Mogę sobie zastrzec prawo do kodowania mojego ?
Jeśli korzystasz nawet z niewielkich fragmentów kodu, które znajdują się w stylu z phpBB, to nie. Ciężko odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie, nie mając dostępu do kodu. Polecam zapoznać się z treścią licencji (jest nawet nieoficjalne polskie tłumaczenie) i ocenić samemu.ukaszf9 pisze:Czyli sumując nie mogę sobie zastrzec tego, że sam własnoręcznie to wszystko zakodowałem ?