problem z instalacją
Re: problem z instalacją
Chodziło mi o wgranie plików phpBB do katalogu public_html/, bo tylko ten folder jest widoczny w sieci.
-
Horatio C.
Przy instalacji forum php bb pojawia mi się napis "Nie można połączyć się z bazą danych. Poniżej znajduje się opis błędu.No such file or directory" mimo że mam zainstalowaną bazę danych. Co z tym zrobić?
config.php jest na swoim miejscu, oraz ma odpowiednie uprawnienia?
może oprócz tego komunikatu co podałeś jest podane do jakiego pliku się on odwołuje?
może oprócz tego komunikatu co podałeś jest podane do jakiego pliku się on odwołuje?
-
Horatio C.
Nic więcej nie ma w tym komunikacie. Config jest. Jakie ma mieć uprawnienia?Psikus pisze:config.php jest na swoim miejscu, oraz ma odpowiednie uprawnienia?
Wydaje mi się, że błąd nie tkwi w config.php. Przypadkiem nie wybrałeś bazy SQLite podczas instalacji? Musisz wtedy wskazać plik bazy. Jeśli masz możliwość, lepszym wyborem będzie MySQL. Utwórz bazę w panelu gdzie zarządzasz swoim kontem hostingowym (być może już masz ją utworzoną). Podczas instlacji podaj adres hosta, nazwę użytkownika bazy danych, hasło a proces powinien przejść dalej.