witam!
3.0.6
czy istnieje gdzieś jakaś możliwość podglądu prywatnych wiadomości?
gdzie przechowywane są załączniki (zarówno te z postach na forum jak i te w wiadomościach prywatnych)?
istnieje jakaś możliwość kontrolowania tych złączników? np. usuwania po usunięciu postu?
załączniki i prywatne wiadomości
Re: załączniki i prywatne wiadomości
Zaktualizuj forum do najnowszej dostępnej wersji.3.0.6
Z tego co wiem, do tego jest odpowiednia modyfikacja.czy istnieje gdzieś jakaś możliwość podglądu prywatnych wiadomości?
Nazywa się Private Message Moderation. Nie wiem jednak czy jest dostępna pod najnowszą wersję phpBB3. Poszukaj i sprawdź. Odsyłam do phpbb.com.
Panel Administratora -> Załącznikigdzie przechowywane są załączniki
Tam masz zdefiniowane do którego folderu są wgrywane.
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
a czy Ktoś tu mógłby mi napisać jak to się instaluje?
to jakiś plug-in, istnieje jakieś ryzyko, że forum się wywali?
czy ten plugin zmienia jakieś pliki z phpbb3?
to jakiś plug-in, istnieje jakieś ryzyko, że forum się wywali?
czy ten plugin zmienia jakieś pliki z phpbb3?
Przeglądanie prywatnych wiadomości jest niezgodne z polskim prawem.
Mówi o tym wyraźnie Konstytucja RP (tajemnica korespondencji) oraz kodeks karny art. 267
Grozi za to nawet do 2 lata pozbawienia wolności.
Mówi o tym wyraźnie Konstytucja RP (tajemnica korespondencji) oraz kodeks karny art. 267
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2011, 15:53 przez Pico, łącznie zmieniany 1 raz.
dobrze wiedzieć.
powiedzice mi czy jak zacznę instalować automoda, to czy mogę mieć pewność, że forum się nie wywali?
jak czytam w mannualu to trzeba tylko przegrać pliki do pików forum i wywołać install...
nie ma żadnych ustawień, a problem mam taki, że po pierwsze phpBB to 3.0.6 PL, styl to serenitydarkblue, no i pliki forum nieco zmodyfikowane...
można bez obaw instalować automoda? a później privmsg?
jak czytam w mannualu to trzeba tylko przegrać pliki do pików forum i wywołać install...
nie ma żadnych ustawień, a problem mam taki, że po pierwsze phpBB to 3.0.6 PL, styl to serenitydarkblue, no i pliki forum nieco zmodyfikowane...
można bez obaw instalować automoda? a później privmsg?
Masz się czego obawiać. Automoda instaluje się na czystym skrypcie. Radzę najpierw spróbować na localhości - jak się uda, to wiadomo co dalej
A w ogóle zrobić update do 3.0.8.
z kamieniem na sercu, chyba udało mi się zainstalować AutoMODa... czy teraz można w miarę bezpiecznie dla forum instalować różne mody? jak to się robi bo instrukcji nie znalazłem, a opis a modzie jest słabiutki... dla laika
...