[Advertisement Management]Reklama bez ramki

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Aviator
Administrator

[Advertisement Management]Reklama bez ramki

Post autor: Aviator » 15 czerwca 2011, 01:55

Modyfikacja:Advertisement Management http://www.phpbb.com/customise/db/mod/a ... anagement/
phpBB 3.0.8
www.globalforum.pl
Styl: Prosilver
Czy dało by rade zrobić tak żeby reklama była wyświetlana bez tej ramki:
re.JPG
(13.13 KiB) Pobrany 2046 razy
tak jak to jest jak się umieści reklamę nad nagłówkiem wtedy nie ma tej ramki.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2011, 13:10 przez Aviator, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pico

Re: [Advertisement Management]Reklama bez ramki

Post autor: Pico » 15 czerwca 2011, 06:51

Da się. Trzeba edytować pliki stylu w miejscu gdzie znajduje się kod {ADS_cyfra}. Nie podam Ci na tacy co gdzie i jak, bo modyfikacja zawiera 8 miejsc wystąpienia tego kodu. Poszukaj, edytuj, odśwież styl i zobacz efekt.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2011, 12:09 przez Pico, łącznie zmieniany 1 raz.

glizda
Zasłużony

Post autor: glizda » 15 czerwca 2011, 09:57

Osobiście nie korzystam z tej modyfikacji, ale z tego co zdążyłem się zorientować...
Za ten "fragment" reklamy odpowiada kod {ADS_1} albo {ADS_2} (wydaje mi się, że ten drugi).
Przejrzyj zatem ponownie instrukcję instalacji w poszukiwaniu tego kodu. Zobacz do jakiego pliku go wkleiłeś i czym jest on otoczony. Edytuj jego wygląd.

Dla ułatwienia chyba to będzie to :

Kod: Zaznacz cały

<div style="padding: 5px 5px 2px 5px; font-size: 1.1em; background-color: #ECF1F3; margin: 0px auto; text-align: center;">
{ADS_2}
</div> 
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 15 czerwca 2011, 13:22

Z tego co znalazłem w plikach są takie wpisy o których mówicie:

<div id="page-header">
{ADS_1}

<div style="padding: 5px 5px 2px 5px; font-size: 1.1em; background-color: #ECF1F3; margin: 0px auto; text-align: center;">
				{ADS_2}

<div style="padding: 5px 5px 2px 5px; font-size: 1.1em; background-color: #ECF1F3; margin: 0px auto; text-align: center;">
			{ADS_3}
		</div>

{ADS_4}
		</div>

<div style="font-size: 1.1em; margin: 0px auto; text-align: center;">
                    <!-- IF postrow.S_FIRST_ROW -->{ADS_5}<!-- ELSE -->{ADS_6}<!-- ENDIF -->
                </div>

{ADS_7}
		</div>

<!-- IF U_ACP --><br /><strong><a href="{U_ACP}">{L_ACP}</a></strong><!-- ENDIF -->
	</div>
{ADS_8}
Mogli byście mi podpowiedzieć na jednym kodzie?
Chciałem iść na łatwiznę i wszystko zamienić na taki kod który odpowiedzialny jest za reklame nad nagłówkiem bo tam nie ma tej ramki, tylko że ten kod odpowiedzialny za nagłówek wygląda tak samo jak reszta tylko pytanie że skoro jest taki sam jak reszta to czemu tam nie ma tej ramki , a gdzie indziej jest

EDIT, a nie coś mi się pomyliło, ten kod odpowiedzialny za nad nagłówkiem jest inny, lece to sprawdzić ....

EDIT2:
Oki, poszło zrobiłem tak:
w overall_footer.html

Znalazłem

<!-- IF ADS_7 -->
<div class="forabg">
    <div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
        <ul class="topiclist">
            <li class="header">
                <dl class="icon">
                    <dt>{L_ADVERTISEMENT}</dt>
                </dl>
            </li>
        </ul>
            {ADS_7}
        </div>
    <span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>
<!-- ENDIF -->
i zamieniłem na:

<!-- IF ADS_7 -->  			
{ADS_7} 		
 <!-- ENDIF -->	
I jest to co chciałem, teraz tylko edytować inne pliki i jest OKI

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 15 czerwca 2011, 19:18

Pozwole sobie odświeżyć.
Jednak to co ja zrobiłem jest źle, tzn. jest efekt taki jaki chciałem , ale reszta moda się sypneła, np. w wynikach wyświtlenia reklamy są jakieś kosmiczne sumy po kilka tysięcy, a w panelu Moje Reklamy brak jest grafiki.
Jak ktoś by mógł mi pomóc to będzie miło, a jak nie to cóż zostane z tym tak jak jest :cry:

glizda
Zasłużony

Post autor: glizda » 15 czerwca 2011, 21:31

Nie pozwalaj sobie zatem tyle odświeżać. Namieszałeś tutaj jak nie wiem co.
O jakie konkretnie miejsce na tą reklamę Ci chodzi?

Każdy kolejny {ADS_1} {ADS_2} (3,4,5,...) odpowiada innej reklamie. Innemu położeniu. Podczas instalacji tej modyfikacji, wklejasz w kod szablonu odpowiednie fragmenty, które są odpowiedzialne
za wyświetlanie reklamy. Tą reklamę, Ty sobie ustawiasz w Panelu Administratora.
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 15 czerwca 2011, 22:32

glizda pisze:Nie pozwalaj sobie zatem tyle odświeżać.
Wyluzuj
glizda pisze: Namieszałeś tutaj jak nie wiem co.
O jakie konkretnie miejsce na tą reklamę Ci chodzi?

Każdy kolejny {ADS_1} {ADS_2} (3,4,5,...) odpowiada innej reklamie. Innemu położeniu. Podczas instalacji tej modyfikacji, wklejasz w kod szablonu odpowiednie fragmenty, które są odpowiedzialne
za wyświetlanie reklamy. Tą reklamę, Ty sobie ustawiasz w Panelu Administratora.
Tyle to ja wiem.
Z czym namieszałem przecież wyżej napisałem jak zmieniłem kod i co po zmianie tego kodu się stało.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”