Nowy użytkownik vs Zarejestrowany użytkownik

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Aviator
Administrator

Nowy użytkownik vs Zarejestrowany użytkownik

Post autor: Aviator » 12 czerwca 2011, 03:11

Czym się różni grupa Nowy użytkownik, a Zarejestrowany użytkownik, oprócz oczywiście uprawnień bo grupa Nowy użytkownik ma wszystko domyślnie na w uprawnieniach na NIE, do jakich userów jest przypisana ta grupa?

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Nowy użytkownik vs Zarejestrowany użytkownik

Post autor: daroPL » 12 czerwca 2011, 09:02

Grupa Nowi użytkownicy jest ściśle powiązana z opcją PA -> Konfiguracja forum -> Ustawienia rejestracji użytkowników -> Limit postów nowego użytkownika.
Jeżeli użytkownik napisze więcej postów niż zakłada ta opcja, wtedy zostaje usunięty z tej grupy i staje się "pełnoprawnym" użytkownikiem.
Domyślnie posty użytkowników z grupy Nowi użytkownicy muszą zostać zaakceptowane przed publikacją przez moderatora.

dellos

Re: Nowy użytkownik vs Zarejestrowany użytkownik

Post autor: dellos » 16 lipca 2013, 11:08

Mam tu problem z rozdzieleniem uprawnień do działu... Bo użytkownicy z automatu trafiają do grup nowi użytkownicy oraz Zarejestrowani. Problem polega u mnie na tym, że ustawiłem że nowa użytkownik jest do 20 postów. W ustawieniach grupy wybrałem dla nowych użytkowników, dostęp do pewnych działów typu tylko czytaj... i jakie zdziwienie mnie ogarnia że użytkownik nadal może "pisać"... help!

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”