Witam wszystkich.
mam dwa pytania:
Jak zrobić aby zarejestrowane osoby podczas uruchomienia forum zostały automatycznie zalogowane.
Drugie:
Jestem zalogowany na forum, ktoś wstawił link do tematu na tym samym forum .
klikam na niego i wyskakuje okno ponownego logowania.
Czy tak powinno być?
Jestem nowym administratorem strony i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić.
proszę o podpowiedzi.
Logowanie i linki
Re: Logowanie i linki
To już kwestia każdego użytkownika z osobna. Przy logowaniu należy naznaczyć opcję "Zapamiętaj mnie".Jak zrobić aby zarejestrowane osoby podczas uruchomienia forum zostały automatycznie zalogowane.
Generalnie tak być nie powinno. Czy korzystałeś z forum na bieżąco i kliknąłeś w link?Jestem zalogowany na forum, ktoś wstawił link do tematu na tym samym forum .
klikam na niego i wyskakuje okno ponownego logowania.
Czy tak powinno być?
Czasami dłuższa przerwa w korzystaniu z forum przyczynia się do automatycznego wylogowania.
Sprawdź jeszcze raz wszystkie uprawnienia i ustawienia forum.
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
Cały czas jestem na forum (ostatni przykład) wstawiam tutoriale ,zdjęcia ,uzupełniam informacje o konkursie (trwa to około 20 min) klikam na nowe wiadomości ,czytam własnie taki z linkiem do działu filmów klikam na niego i wyskakuje mi okno o logowaniu, Za kazdym razem
No właśnie mam podobny problem na swoim forum. Tak mi wygląda, jakby uprawnienia były weryfikowane ponownie, i gdy ja dam odnośnik to ja mogę go zobaczyć a gdy chcę zobaczyć czyjś inny odnośnik to każe się zalogować.
Czy problem rozwiązują zmiany umieszczone w tym wątku:
viewtopic.php?f=81&t=13075
?
Czy problem rozwiązują zmiany umieszczone w tym wątku:
viewtopic.php?f=81&t=13075
?
Ciasteczka skonfigurowane poprawnie? Pilnujecie by adres był ten sam = konsekwentnie z "www" lub bez? Może być to przyczyną gubienia sesji użytkownika.