Czy można skopiować pliki skryptu forum i mieć z tego użytek
Czy można skopiować pliki skryptu forum i mieć z tego użytek
Cześć.
Mam pytanie, czy po skopiowaniu w ftp plików skryptu z katalogu działającego już forum do katalogu forum które zamierzam dopiero uruchomić będzie ono działało (po zmianie w odpowiednich plikach namiarów na bazę danych i domenę)?
Mam fajnie zmodowane forum i szczerze mówiąc nie chce mi się instalować tego wszystkiego raz jeszcze dla nowego forum. Czy powyższa opcja wchodzi w grę?
Mam pytanie, czy po skopiowaniu w ftp plików skryptu z katalogu działającego już forum do katalogu forum które zamierzam dopiero uruchomić będzie ono działało (po zmianie w odpowiednich plikach namiarów na bazę danych i domenę)?
Mam fajnie zmodowane forum i szczerze mówiąc nie chce mi się instalować tego wszystkiego raz jeszcze dla nowego forum. Czy powyższa opcja wchodzi w grę?
Re: Czy można skopiować pliki skryptu forum i mieć z tego uż
Żaden problem. Jedynie o czym musisz pamiętać to odpalić plik instalacyjny niektórych modyfikacji, tych, które dodają wpisy do bazy. To samo z samymi zapytaniami SQL, które są w instrukcji instalacji modów.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Super wiadomość dla takiego leniucha jak ja.
Widmo, podpowiesz które pliki skryptu phpbb3 (baza danych, domena) trzeba edytować?
Mam zainstalowane następujące mody:
- Board3Portal
- GYM sitemap & RSS - Google Yahoo Msn Live PL
- PhpBB SEO Ultimate SEO URL PL
- SEO Friendly Forum Title
- mChat
- Arcade
- Activity Stats MOD 1.0
- Anti Double Posts
- Helpmod
- RadioMod
- DM Video
- AutoMOD
- Chmura tagów
- Gender mod
- Wiek mod
Dla których modów z tej listy trzeba odpalić plik instalacyjny i powtórzyć zapytania SQL?
Mam zainstalowane następujące mody:
- Board3Portal
- GYM sitemap & RSS - Google Yahoo Msn Live PL
- PhpBB SEO Ultimate SEO URL PL
- SEO Friendly Forum Title
- mChat
- Arcade
- Activity Stats MOD 1.0
- Anti Double Posts
- Helpmod
- RadioMod
- DM Video
- AutoMOD
- Chmura tagów
- Gender mod
- Wiek mod
Dla których modów z tej listy trzeba odpalić plik instalacyjny i powtórzyć zapytania SQL?
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Zapytania do bazy to nie problem, jeśli mod ma pliki instalacyjne to wrzucasz UMIL i pliki instalacyjne, uruchamiasz je i wgrywasz moda do bazy 
Wsparcie phpBB PL !!
Ja dodam jeszcze tyle, żebyś ściągnął sobie te mody i z instrukcji wyczytał, które dodają wpisy do bazy. Rzuciłem na listę okiem i dla większości będzie plik instalacyjny 
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Namiary na bazę danych zmienia się w pliku config.php, jeszcze jakieś pliki trzeba edytować aby forum wogóle wystartowało?
W config.php oraz w bazie danych, tabela phpbb_config.
Czyli muszę też skopiować bazę danych z już uruchomionego forum? Czy tylko dodać tabelę phpbb_config do nowej bazy? Przepraszam za głupie pytania, ale ja się na tym znam bardzo słabo.
Wystarczy, że na chwilę zainstalujesz czyste phpBB, a później dodasz zapytania SQL z modyfikacji, które mają stare pliki i je później wrzucisz zamiast czystego phpBB 
To jeszcze napiszcie mi proszę jak się dodaje zapytania sql i jutro biorę się za to.
Dziękuję za pomoc i cierpliwość.
Zapytania SQL z modyfikacji masz wypisane w instrukcji, a dodaje się je w phpMyAdmin'ie, chociaż pewnie i tak większość modyfikacji, będzie miała plik install.php, który automatycznie wrzuca zapytanie do bazy.