Jak utworzyć dobry shoutbox w sposób prosty?
Jak utworzyć dobry shoutbox w sposób prosty?
Taki shoutbox by pasował mi najlepiej do forum hardsyle.com.pl
Próbowałem instalować, ale od ajaxa i od lwa są jakieś niezbyt fajne, ponieważ nie potrafiłem ich zainstalować. Nie było odpowiednich indeksów o które byłem poproszony podczas próby zmiany kilku fraz. Ani jednej nie zmieniłem, wiecie dlaczego - napisałem.
Próbowałem instalować, ale od ajaxa i od lwa są jakieś niezbyt fajne, ponieważ nie potrafiłem ich zainstalować. Nie było odpowiednich indeksów o które byłem poproszony podczas próby zmiany kilku fraz. Ani jednej nie zmieniłem, wiecie dlaczego - napisałem.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Jak utworzyć dobry shoutbox w sposób prosty?
Wsparcie phpBB PL !!
i jak go ogarnąć?
Tak jak jest napisane w instrukcji?
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
robię tak, ale w stronach nie ma tych skryptów co tam są...
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Radzę Ci poczytać artykuły, które znajdują się w Baza wiedzy. Poczytaj jak instalować modyfikację (MODX).
Wsparcie phpBB PL !!
No wiem jak. Przeczytałem.
<!-- INCLUDE permission_mask.html --> Gdzie to jest, bo nie potrafię w tym pliku tego znaleźć?
<!-- INCLUDE permission_mask.html --> Gdzie to jest, bo nie potrafię w tym pliku tego znaleźć?
Kod: Zaznacz cały
<form id="users_mchat" method="post" action="{U_ACTION}">
<fieldset>
<legend>{L_UCP_PROFILE_MCHAT}</legend>
<dl>
<dt><label for="mchat_index">{L_DISPLAY_MCHAT}:</label></dt>
<dd>
<label><input type="radio" name="user_mchat_index" value="1"<!-- IF DISPLAY_MCHAT --> id="mchat_index" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_YES}</label>
<label><input type="radio" name="user_mchat_index" value="0"<!-- IF not DISPLAY_MCHAT --> id="mchat_index" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_NO}</label>
</dd>
</dl>
<dl>
<dt><label for="mchat_sound">{L_SOUND_MCHAT}:</label></dt>
<dd>
<label><input type="radio" name="user_mchat_sound" value="1"<!-- IF SOUND_MCHAT --> id="mchat_sound" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_YES}</label>
<label><input type="radio" name="user_mchat_sound" value="0"<!-- IF not SOUND_MCHAT --> id="mchat_sound" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_NO}</label>
</dd>
</dl>
<dl>
<dt><label for="mchat_statsindex">{L_DISPLAY_STATS_INDEX}:</label></dt>
<dd>
<label><input type="radio" name="user_mchat_stats_index" value="1"<!-- IF STATS_MCHAT --> id="mchat_statsindex" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_YES}</label>
<label><input type="radio" name="user_mchat_stats_index" value="0"<!-- IF not STATS_MCHAT --> id="mchat_statsindex" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_NO}</label>
</dd>
</dl>
<dl>
<dt><label for="mchat_topics">{L_DISPLAY_NEW_TOPICS}:</label></dt>
<dd>
<label><input type="radio" name="user_mchat_topics" value="1"<!-- IF TOPICS_MCHAT --> id="mchat_topics" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_YES}</label>
<label><input type="radio" name="user_mchat_topics" value="0"<!-- IF not TOPICS_MCHAT --> id="mchat_topics" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_NO}</label>
</dd>
</dl>
<dl>
<dt><label for="mchat_avatars">{L_DISPLAY_AVATARS}:</label></dt>
<dd>
<label><input type="radio" name="user_mchat_avatars" value="1"<!-- IF AVATARS_MCHAT --> id="mchat_avatars" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_YES}</label>
<label><input type="radio" name="user_mchat_avatars" value="0"<!-- IF not AVATARS_MCHAT --> id="mchat_avatars" checked="checked"<!-- ENDIF --> /> {L_NO}</label>
</dd>
</dl>
</fieldset>
<fieldset class="quick">
<input class="button1" type="submit" name="update" value="{L_SUBMIT}" />
{S_FORM_TOKEN}
</fieldset>
</form>
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2011, 14:19 przez Widmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Korzystaj z funkcji code i nie dawaj 50 spacji pomiędzy linijkami tekstu.
Powód: Korzystaj z funkcji code i nie dawaj 50 spacji pomiędzy linijkami tekstu.
Avithor, możesz pisać bardziej zrozumiałe, treściwe posty? Naucz sie korzystać z code i koduj kawałki kodów.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
No, napisane tam w bbcode.pl w Twoim temacie jest by znaleźć <!-- INCLUDE permission_mask.html --> a go nie ma w pliku, zobacz wyzej skrypt, nie znajdziesz POMOZ PROSZE
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
otwórz adm/style/acp_users.html
znajdź (na samym dole pliku, około linii 230)
następnie dodaj
znajdź (na samym dole pliku, około linii 230)
<!-- INCLUDE permission_mask.html -->następnie dodaj
<!-- ELSEIF S_MCHAT -->
<!-- INCLUDE acp_users_mchat.html -->Wsparcie phpBB PL !!
Nie potrafię znaleźć folderu adm w stylu, chyba że Ci chodzi w rozpakowanym Twoim chacie? To nie zaczyna się od adm tylko od root.
Btw, wyżej masz napisane jaki kod mam i nie ma tego include. Opisz po kolei dzięki, marcin
zrobilem wszystko co nalezy ale gdy wpisuje
http://hardsyle.com.pl/mchat_1.3.5/root ... nstall.php ...nie instaluje
a wrzucilemc alu folder na ftp bo chyba tak bylo zrobic
http://hardsyle.com.pl/mchat_1.3.5/root ... nstall.php ...nie instaluje
a wrzucilemc alu folder na ftp bo chyba tak bylo zrobic
Kod: Zaznacz cały
Warning: main(./common.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/avithor/public_html/mchat_1.3.5/root/mchat_install.php on line 20
Warning: main(./common.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/avithor/public_html/mchat_1.3.5/root/mchat_install.php on line 20
Warning: main() [function.include]: Failed opening './common.php' for inclusion (include_path='.') in /home/avithor/public_html/mchat_1.3.5/root/mchat_install.php on line 20
Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/avithor/public_html/mchat_1.3.5/root/mchat_install.php on line 21