obrazki captcha nie pokazują się w ogóle
obrazki captcha nie pokazują się w ogóle
Adres forum: www.kwateraglowna.pl/forum
Wersja phpBB3: 3.0.8
Typ bazy: MySQL 5.0.91-log
GZip: wyłączony
Forum było instalowane od zera, po czym próba aktualizacji do ostatniej wersji (zakończona częściowo niepowodzeniem)
Serwer na którym zainstalowane jest forum: home.pl
Zainstalowane MODy: brak (jedynie skórka zmieniana jeśli to ma znaczenie)
Kiedy pojawił się problem: generalnie od początku odkąd pamiętam nie było widoczne captcha
Szerzej opisane w tym wątku:
viewtopic.php?f=54&t=13315
Co mam zrobić? Zainstalować od nowa całe forum ? Jeśli tak to jak zachować skórkę, wszystkie ustawienia i bazę danych z użytkownikami, działami, postami etc.
Jestem początkujący w temacie.
Pozdrawiam
Wersja phpBB3: 3.0.8
Typ bazy: MySQL 5.0.91-log
GZip: wyłączony
Forum było instalowane od zera, po czym próba aktualizacji do ostatniej wersji (zakończona częściowo niepowodzeniem)
Serwer na którym zainstalowane jest forum: home.pl
Zainstalowane MODy: brak (jedynie skórka zmieniana jeśli to ma znaczenie)
Kiedy pojawił się problem: generalnie od początku odkąd pamiętam nie było widoczne captcha
Szerzej opisane w tym wątku:
viewtopic.php?f=54&t=13315
Co mam zrobić? Zainstalować od nowa całe forum ? Jeśli tak to jak zachować skórkę, wszystkie ustawienia i bazę danych z użytkownikami, działami, postami etc.
Jestem początkujący w temacie.
Pozdrawiam
Re: obrazki captcha nie pokazują się w ogóle
Przy okazji aktualizacji forum aktualizowałeś styl?
nie. w sensie robiłem standardowo aktualizację (prowadzony za rączkę przez panel, nic przez FTP nie robiłem) i nie wiem jak się to miało do tej skórki. skórka jest zrobiona na zasadzie podmianki plików z tego co się orientuję, nie jest to utworzony osobno "styl".
Jaki masz styl? Wejdź do jego folderu i podaj co pisze w pliku style.cfg
# General Information about this style
name = prosilver
copyright = © phpBB Group, 2007
version = 3.0.8
name = prosilver
copyright = © phpBB Group, 2007
version = 3.0.8
Z tego co tu widać styl masz aktualny i captcha powinna być widoczna. W panelu Admina na zakładce zabezpieczenia przeciwbotowe jakie masz ustawione zabezpieczenie?
mam inne nazewnictwo: mam KONFIGURACJA FORUM >> potwierdzenie wizualne
i jest tam tak:
Włącz potwierdzenie wizualne przy rejestracji:
Wyłączone (bo przy włączonym nie widać i nikt się nie zarejestruje)
Włącz potwierdzenie wizualne dla gości przy pisaniu: Włączone
CAPTCHA GD:
Tak (to zmienilem z NIE i nic to nie dalo)
Szum pierwszoplanowy CAPTCHA’y GD:
Nie
pozostale ustawienia szumow na 25
i jest tam tak:
Włącz potwierdzenie wizualne przy rejestracji:
Wyłączone (bo przy włączonym nie widać i nikt się nie zarejestruje)
Włącz potwierdzenie wizualne dla gości przy pisaniu: Włączone
CAPTCHA GD:
Tak (to zmienilem z NIE i nic to nie dalo)
Szum pierwszoplanowy CAPTCHA’y GD:
Nie
pozostale ustawienia szumow na 25
Nie ma tego 'zarzadzania reklamą' a zamiast 'zabezpieczenie przeciwbotowe' sa te wlasnie 'potwierdzenia wizualne'
Czyli widzę, że trzeba będzie to chyba postawić na nowo. Jak mam to zrobić , żeby jak zachować skórkę, wszystkie ustawienia i bazę danych z użytkownikami, działami, postami etc?
Mogę na czysto postawić forum a potem ręcznie przerzucić odpowiednie pliki/foldery itp. (tylko które) ?
Czyli widzę, że trzeba będzie to chyba postawić na nowo. Jak mam to zrobić , żeby jak zachować skórkę, wszystkie ustawienia i bazę danych z użytkownikami, działami, postami etc?
Mogę na czysto postawić forum a potem ręcznie przerzucić odpowiednie pliki/foldery itp. (tylko które) ?
Zarządzanie reklamą to modyfikacja.
W tych ustawieniach potwierdzeniach wizualnych zamiast domyślnej captchy ustaw pytanie z odpowiedzią - większa skuteczność.
W tych ustawieniach potwierdzeniach wizualnych zamiast domyślnej captchy ustaw pytanie z odpowiedzią - większa skuteczność.
Ale, że niby jak? Ustawienia są tylko takie jak napisałem powyżej. Eh, zrobie tak, zainstaluję forum na nowo ostatnią wersję a potem przeniosę bazę i podmienię ręcznie grafiki/styl tylko muszę się dowiedzieć, które to foldery.