phpBB mChat 1.3.5 - nie wyświetla się na stylu RedSilver3

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Viniciuss

phpBB mChat 1.3.5 - nie wyświetla się na stylu RedSilver3

Post autor: Viniciuss » 19 lutego 2011, 08:00

Cześć.

To mój pierszw post na forum, także witam wszystkich serdecznie. Moje forum działa na spolszczonym (r182) 3.0.8.

Zainstalowałem zgodnie z instrukcją phpBB mChat 1.3.5 (to mój pierwszy mod). Działa poprawnie gdy włączony jest styl prosilver, natomiast na domyślnym forumowym stylu RedSilver3 wogóle go nie ma.

Co zrobić?

Viniciuss

Re: phpBB mChat 1.3.5 - nie wyświetla się na stylu RedSilver

Post autor: Viniciuss » 19 lutego 2011, 11:06

Udało się, ale wygląda na to że kolory czatu zaczerpnięte są z innego stylu. Prawdopodobnie dlatego że nie wykonałem ostatniego polecenia edycji pliku:
Open: styles/prosilver/theme/stylesheet.css
Find

Tip: This may be a partial find and not the whole line.
Code:Select all
@import url("colours.css");
Add after

Tip: Add these lines on a new blank line after the preceding line(s) to find.
Code:Select all
@import url("mchat.css");

a stało się tak, ponieważ nie znalazłem tej linijki tekstu @import url("colours.css"); ani nic podobnego. Jak zmienić kolory czata na te ze stylu RedSilver3?

Zauważyłem też że na górze wyświetla się:
FAQ - 0 nowych wiadomości - mChat - 0 nowych wiadomości - Szukaj - Użytkownicy - Panel użytkownika - Wyloguj [ Admin ]

zamiast: FAQ - 0 nowych wiadomości - mChat - Szukaj - Użytkownicy - Panel użytkownika - Wyloguj [ Admin ]

Viniciuss

Post autor: Viniciuss » 19 lutego 2011, 11:36

Pojawił się kolejny problem, użytkownicy nie widzą czatu, jedynie admnistrator. Gdzie to można zmienić?

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Post autor: huber2t » 19 lutego 2011, 18:06

Ustaw uprawnienia.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”