[Helpmod] Brak ikon w stylu Ca_Black

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Konto usunięte

[Helpmod] Brak ikon w stylu Ca_Black

Post autor: Konto usunięte » 05 lutego 2011, 11:44

Nazwa modyfikacji: helpmod
Wersja modyfikacji: 1.0.0
Wersja używanego phpBB3: 3.0.8
Zainstalowane style: prosilver, ca_black (jest on na podstawie prosilvera)

1. wrzuciłam pliki/edytowałam wszystko jak trzeba
2. wrzuciłam pliki ikonek
3. po poprawnej instalacji nadałam uprawnienia, globalnie oraz dla każdego forum, w którym chcę pochwały

Mimo powyższych czynności wciąż nie widać ikonki "przyznaj pochwałę", już nie wiem, może w którymś pliku coś źle zrobiłam? Bo nie powiem, miałam pewne problemy, mimo iż Ca Black jest na podstawie prosilvera, to jednak w niektórych miejscach się różni :/ I w sumie moja prośba o pomoc sprowadza się do wytłumaczenia mi w którym miejscu coś mogę mieć źle i jakie pliki odpowiadają za widoczność tych ikonek. Jeśli będzie trzeba to mogę wrzucić kod jakiś plików, tylko nie wiem których (po za viewtopic_body oczywiście),

ps, jest to mój pierwszy post na tym forum,
z góry dziękuję za pomoc.

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: [Helpmod] Brak ikon w stylu Ca_Black

Post autor: @Marcin » 05 lutego 2011, 11:50

PA -> STYLE -> Elementy stylów
odśwież
- szablony
- motywy
- zestaw obrazków
Wsparcie phpBB PL !!

Konto usunięte

Post autor: Konto usunięte » 05 lutego 2011, 11:52

No tak, to zapomniałam dodać do głównego posta, wszystkie te rzeczy już zostały odświeżone, a ikonek dalej nie widać. Jakieś pomysły dalsze?

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 05 lutego 2011, 12:18

Włącz forum i utwórz testowego usera :)
Wsparcie phpBB PL !!

Konto usunięte

Post autor: Konto usunięte » 05 lutego 2011, 18:39

dobra... już sama znalazłam, odświeżyłam jeszcze raz... i jednak miałam źle z edytowany viewtopic_body,
mimo że robiłam tak jak jest w instrukcji do helpmod'a to na ca_black było źle..

w razie jak ktoś będzie miał podobny problem, to daję rozwiązanie:
po znalezieniu:

Kod: Zaznacz cały

<ul class="profile-icons">
należy wkleić to, żeby działało w prosilverze

<!-- IF postrow.U_HELP --><li class="help-icon"><a href="{postrow.U_HELP}" title="{L_ADD_POINT}"><span>{L_ADD_POINT}</span></a></li><!-- ENDIF -->
ale, żeby działało w ca_black, to po znalezieniu powyższego, należy wkleić to dopiero (!) po tej linijce:

<li class="top-icon"><a href="#top" class="top" title="{L_BACK_TO_TOP}"><span>{L_BACK_TO_TOP}</span></a></li>
sama jakoś wpadłam, żeby pozamieniać te linijki i teraz działa

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”