przekierowanie

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
isengrim

przekierowanie

Post autor: isengrim » 05 lipca 2005, 16:19

Mam na serwerze dwa konta. Jedno zalożone pod forum drugie pod strone www. Chciałbym na stronie wyswietlac ostatnio zamieszczone posty. Znalazłem odpowiedni skrypt ale musi on być umieszczony w katalogu z forum. Mogę zatem odwołać się bezpośrednio do tego skryptu, ale nie wiem jak umieścić wynik jego wykonywania na stronie. Próbowałem z funkcją include w php ale się nie udało. Połączenia poprzez socket tez obsłużyć nie mogę. Ostatecznie wpadłem na pomysł aby wykorzystać znacznik "iframe" z opcją src. Wszystko by było dobrze gdyby nie to, że po chwili następuje przekierowanie ze strony na główną stronę forum. Można to jakoś wyłączyć? (chyba że ma ktoś jakis inny pomysł na rozwiązanie powyższej sytuacji). Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 05 lipca 2005, 20:20

znajdż i uruchom mod topic anythere sprawa załatwiona :D
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

isengrim

Post autor: isengrim » 05 lipca 2005, 20:36

Dzieki. Miedzy czasie juz natrafilem na ten mod. Problem w tym ze serwer lycosu z ktorego korzystam dodaje na koncu "cos od siebie" (</pre>.... i pozniej skrypty js) takze zarowno rss jak i js nie dzialaja. Zabralem sie za przerabianie skryptu i wrzuce go wtedy w ramke, takze w zasadzie juz jest problem z glowy. Pytanie jeszcze tylko czy bez przerabiania skryptu mozna jakos obejsc te dziwne rzeczy jakie wyprawia serwer lycosu? Pozdrawiam i dziekuje za szybka odpowiedz.

isengrim

Post autor: isengrim » 05 lipca 2005, 22:30

No tak - po 2h poprawiania skryptu doszedlem do punktu wyjscia :]. Topic anythere na Lycosie normalnie nie dziala wiec postanowilem go przerobic zeby zamiast js przedstawial potrzebne informacje po prostu w postaci strony. Kwestia w tym ze nadal zalaczane sa do skryptu funkcje phpBB no i po chwili nastepuje przekierowanie do glownej strony forum (phpBB2/index.htm). Wiec pytanie ostateczne brzmi - mozna to jakos wylaczyc? O ile sie nie myle jest to kwestia sesji (sadze ze to wlasnie po jej "przeterminowaniu" nastepuje przekierowanie). Najlepiej byloby wylaczenie jej nie na stale ale z poziomu tego drugiego skryptu tylko dla niego (moze jest jakas zmienna okreslajaca adres przekierowania lub czy to przekierowanie ma nastapic).

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”