Podział forum na bardzo oddzielne działy/kategorie

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
charytatywni

Podział forum na bardzo oddzielne działy/kategorie

Post autor: charytatywni » 08 sierpnia 2010, 23:16

Czy jest możliwość aby podzielić forum stojące na skrypcie phpbb
na działy takie aby każda część forum znajdowała się pod inną subdomeną
Przykład

japonski.forum.pl
chinski.forum.pl
tajski.forum.pl

tak aby każdy z tych działów posiadał oddzielne forum.
ale żeby użytkownicy byli połączeni?

Może spróbuje sparafrazować moją wypowiedź dla uściślenia...
Chce stworzyć forum językowe, które będzie dzieliło się na 5-6 mniejszych for, każdy użytkownik forum będzie chciał zapewne uczestniczyć w 1-2 forach jednocześnie,
dlatego też chciałbym aby każdy dział był dostępny oddzielnie, bez konieczności patrzenia na reszte działów dotyczących innych języków.

Ale żeby użytkownicy byli połączeni, żeby widać było np. na forum chinski.forum.pl to ze uzytkownik napisal na reszcie for powiedzmu 1.000 postów i jest wiarygodnym userem w kwestii pomocy

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Podział forum na bardzo oddzielne działy/kategorie

Post autor: jaroslw » 09 sierpnia 2010, 10:05

Najsensowniejszym wyjściem wydaje mi się zainstalowanie kilku forów podpiętych pod różne subdomeny, a korzystających ze wspólnej tabeli z użytkownikami. Przyjrzyj się następującym tematom:
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

charytatywni

Re: Podział forum na bardzo oddzielne działy/kategorie

Post autor: charytatywni » 27 grudnia 2010, 15:31

Szczerze... nie mam do tego głowy, umiejętności ani też czasu ;(
Czy ktoś podjąłby się wykonania niżej opisanej czynności i spowodowania by kilka for korzystało ze wspólnej bazy użytkowników? Oczywiście wynagrodzenie w złotóweczkach przelewem na konto.

Mam nadzieję, że nie będzie to horrendalna suma :)
Oczywiście w sprawę wykonania wchodzi tylko wykonanie czynności opisanych w temacie.
Wszelkie zakładanie baz danych, instalacja for etc. będzie leżała po mojej stronie, tyle umiem :)

Kwestia czy będzie to 2 czy 3... ustalę to niedługo, niestety mój beznadziejny hosting mimo zapewnień nie zaktualizował części bibliotek, przez co w trójeczce nie działa poprawnie żaden z chatów ;(
A takowe będą na pewno bardzo potrzebne na każdym z for.

Jeżeli będzie taka wola ze strony osoby, która się do mnie zgłosi możemy wszystko załatwić poprzez Allegro, tak aby moje dane były jawne a transakcja oficjalna :)

Jeżeli znajdzie się ochotnik, proszę odpowiadajcie w tym temacie albo ślijcie info na:
Charytatywni@gmail.com

Jeżeli ktoś preferuje kontakt telefoniczny:
794-765-475 - Play
504-446-956 - Orange

Jestem dostępny w godz. 9-17 i 22-6

Pozdrawiam Ciepło! :)
PIotr wicherski
Thomson AlertNet Polska Charity

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”