Witam.
Nie zauważyłem działu powitań, więc najpierw przywitanie i przedstawienie się.
Jestem adminem pewnego forum o autach. Administruję w sumie od niedawna i akurat w tej dziedzinie informatyki jestem raczej początkujący, chociaż nie całkiem zielony.
Mój problem jest taki jak w temacie postu. Po wejściu w PA widzę właśnie taki komunikat. Wersja forum wyświetlana w PA ma symbol 3.0.7-PL1. Wygląda więc, że jest to najnowsza dostępna wersja polska.
Zdaję sobie sprawę z tego, że nie jest to błąd krytyczny, i forum może działać dalej, ale nie lubię gdy coś mi na czerwono się świeci.
Pytanie do bardziej znających się:
- skąd phpBB czerpie informacje o wersjach?
- jak można ewentualnie "wyłączyć" ekran na czerwono?
- czy trzeba instalować niespolszczoną wersję 3.0.8, czy też poczekać na spolszczenie?
Pozdrawiam
Wojtek
Twoja instalacja jest nieaktualna
Re: Twoja instalacja jest nieaktualna
1) Łączy się z pewnym plikiem umieszczonym na serwerze phpBB Group, gdzie umieszczony jest numer aktualnej wersji.
2) Najprościej będzie dokonać aktualizacji
.
3) Możesz zainstalować niespolszczoną wersję, jednak w takim przypadku dodane w nowszej wersji zmienne językowe nie będą pokazywane jeżeli będziesz używał forum na niezaktualizowanym pakiecie językowym.
PS Już dostępne jest nasze spolszczenie dla phpBB 3.0.8.
2) Najprościej będzie dokonać aktualizacji
3) Możesz zainstalować niespolszczoną wersję, jednak w takim przypadku dodane w nowszej wersji zmienne językowe nie będą pokazywane jeżeli będziesz używał forum na niezaktualizowanym pakiecie językowym.
PS Już dostępne jest nasze spolszczenie dla phpBB 3.0.8.