Alternatywa dla intergracji forum/strona

Tutaj udzielane jest wsparcie przy problemach związanych z instalacją, konwersją, aktualizacją oraz użytkowaniem phpBB 2.0.x.
eeyore
Zasłużony
Kontakt:

Alternatywa dla intergracji forum/strona

Post autor: eeyore » 05 lipca 2005, 11:57

Ostatnio przeczytałem tutorial http://www.webfoto.pl/index.php?co=arts&id=1 i wszystko by było pięknie gdyby nie to, że kłóci się z innymi skryptami na mojej stronie...
Zna ktoś jakiś alternatywny tutorial lub mod....
"Trochę Względów, trochę Troski o Innych. W tym cała rzecz. Tak przynajmniej mówią." - Kłapouchy

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 05 lipca 2005, 14:42

jak chcesz połączyć strone i forum bo coś nie kapuje ???
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Awatar użytkownika
pawelek
Kontakt:

Post autor: pawelek » 01 sierpnia 2005, 22:48

Strange - mam to samo...

Zapytałem
TU
i
TU

Czekam na odpowiedź.
A może tutaj mógłby ktoś odpowiedzieć?
Obrazek

Awatar użytkownika
Lilly
Kontakt:

Post autor: Lilly » 02 sierpnia 2005, 08:20

mateusz pisze:jak chcesz połączyć strone i forum bo coś nie kapuje ???
Domyslam sie, ze moze chodzic o to, zeby strona i forum korzystaly z tej samej bazy. Sama sie bede za cos takiego niedlugo brala, ale podejrzewam, ze recznie... Jakbym miala jakies przemyslenia w zwiazku z tym, to sie jeszcze pozniej podziele ;-)
Forum grupy konwentowo-rpgowej: Hysteria
Obrazek
Jesli pomoglam, prosze o plusika ;-)

MSX2
Kontakt:

Post autor: MSX2 » 02 sierpnia 2005, 11:01

Wczoraj się w to bawiłem i doszedłem do wniosku, że...
W niektórych przypadkach po prostu lepiej jest dodać do rejestracji drugi rekord, który umieszczałby konto na forum. Potem można dopisać do usuwania użytkownika na stronie kod, żeby usuwało go też z forum (gdzieś tu pisałem taki, bo nie mam pewności czy jest poprawny). Ja na przykład musiałem tak zrobić, żeby baza nie padła, bo z dwóch potężnych tabeli, mających łącznie blisko 200 pól robić jedną tabelę ]:->
Obrazek

Wilma, I'm home...

mattai
Kontakt:

Re: Alternatywa dla intergracji forum/strona

Post autor: mattai » 02 sierpnia 2005, 16:07

strange pisze:Ostatnio przeczytałem tutorial http://www.webfoto.pl/index.php?co=arts&id=1 i wszystko by było pięknie gdyby nie to, że kłóci się z innymi skryptami na mojej stronie...
Zna ktoś jakiś alternatywny tutorial lub mod....
Po skorzystaniu z w/w tutoriala też miałem niejako konflikty. Głównie polegało to na tym, iż moje klasy i zmienne miały takie same nazwy jak klasy forum phpBB. Zmiana nazw klas rozwiązała mój problem.
"Nie sztuką będzie w przyszłości zdobycie informacji, ale jej selekcja i wybranie tej, która aktualnie jest nam potrzebna lub nas interesuje"
Stanisław Lem

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”