Wtyczki i ich umieszczenie
Wtyczki i ich umieszczenie
Witam. Mam bardzo głupie pytanie. Jako że dopiero pierwszy raz mam styczność z tego typu forum, to jeszcze nie łapie kilku rzeczy, bo ma masę opcji
. Więc do rzeczy. Użyłem Automoda do instalacji wtyczki mchat i zastanawia mnie, gdzie po instalacji można włączyć modyfikacje? Osobiście nie mogę dopatrzeć się nigdzie zarządzania modyfikacjami, czy coś w tym stylu 
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Wtyczki i ich umieszczenie
AutoMOD zmodyfikuje za Ciebie pliki i wykona zapytania, zainstalować mChat'a musisz sam.
W instrukcji masz napisane:
1. Uruchom plik mchat_install.php w katalogu root twojego forum aby zaktualizować bazę danych.
2. Usuń plik mchat_install.php z katalogu root twojego forum.
3. Wykonaj wszystkie wymagane edycje w plikach i prześlij na serwer.
4. Odśwież style w PA, ustaw ustawienia Mini Chat w zakładce ".MOD".
5. Przejdź do zakładki Uprawnienia i ustaw uprawnienia dla użytkowników/grup dla Mini Chat.
6. Baw się dobrze Modem!!
W instrukcji masz napisane:
1. Uruchom plik mchat_install.php w katalogu root twojego forum aby zaktualizować bazę danych.
2. Usuń plik mchat_install.php z katalogu root twojego forum.
3. Wykonaj wszystkie wymagane edycje w plikach i prześlij na serwer.
4. Odśwież style w PA, ustaw ustawienia Mini Chat w zakładce ".MOD".
5. Przejdź do zakładki Uprawnienia i ustaw uprawnienia dla użytkowników/grup dla Mini Chat.
6. Baw się dobrze Modem!!
Wsparcie phpBB PL !!
Fakt, przegapiłem, ale już przy początku mam masę błędów 
Warning: include(./common.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/gokudev1/domains/anime-raws.pl/public_html/forums/root/mchat_install.php on line 20
Warning: include(./common.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/gokudev1/domains/anime-raws.pl/public_html/forums/root/mchat_install.php on line 20
Warning: include() [function.include]: Failed opening './common.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/gokudev1/domains/anime-raws.pl/public_html/forums/root/mchat_install.php on line 20
Fatal error: Call to a member function session_begin() on a non-object in /home/gokudev1/domains/anime-raws.pl/public_html/forums/root/mchat_install.php on line 21
EDIT
No przy odinstalowaniu, usunięciu i ponownemu wrzuceniu, zainstalowaniu udało się uruchomić instalator, ale mam pewien problem, a jest nim chyba pkt 3. Normalnie w tym stylu sie nie pojawia chat, ale w standardowym tak.
Warning: include() [function.include]: Failed opening './common.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/gokudev1/domains/anime-raws.pl/public_html/forums/root/mchat_install.php on line 20
Fatal error: Call to a member function session_begin() on a non-object in /home/gokudev1/domains/anime-raws.pl/public_html/forums/root/mchat_install.php on line 21
EDIT
No przy odinstalowaniu, usunięciu i ponownemu wrzuceniu, zainstalowaniu udało się uruchomić instalator, ale mam pewien problem, a jest nim chyba pkt 3. Normalnie w tym stylu sie nie pojawia chat, ale w standardowym tak.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
AutoMOD wykonuje instrukcje dla stylu prosilver i subsilver2 a Ty musisz ręcznie wykonać instrukcję dla swojego stylu.
Twój styl bazuje chyba na prosilver, więc wykonaj instrukcję z prosilver.
Twój styl bazuje chyba na prosilver, więc wykonaj instrukcję z prosilver.
Wsparcie phpBB PL !!
Ogólnie mam jeden problem. Wszystko znajduje, prócz tego
Kod over_chead.html
Wtedy gdy wrzucam pliki bez ostatniej linijki, to mam taki błąd.
template->_tpl_load_file(): File ./styles/SEO/template/mchat_body.html does not exist or is empty
Edit
I zapomniałbym. Nie warto zakładać nowego tematu no chyba, że to konieczne, to nie widzę problemu.
Nie mogę znależć tekstu odpowiadającego za
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Mam na lewą stronę przesunięte i nie za dobrze to wygląda i dlatego chciałbym wycentrować tekst. Jako że to stopka, to przeszukałem wszystkie pliki z nazwą footer, bo jedynie z tym mi się kojarzy stopka, a edytowanie wszystkiego, to ogromna strata czasu.
Kod: Zaznacz cały
overall_header.html
Znajdź
<li class="icon-faq"><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}">{L_FAQ}</a></li>
Dodaj po
<!-- IF S_MCHAT_ENABLE and U_MCHAT --><li class="icon-bump"><a href="{U_MCHAT}" title="{L_MCHAT}">{L_MCHAT}</a></li><!-- ENDIF -->Kod: Zaznacz cały
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="{S_CONTENT_DIRECTION}" lang="{S_USER_LANG}" xml:lang="{S_USER_LANG}">
<!-- IF S_MCHAT_ENABLE -->
<script type="text/javascript" src="{ROOT_PATH}mchat/jquery_core_mini.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{ROOT_PATH}mchat/jquery_cookie_mini.js"></script>
<link rel="stylesheet" href="{ROOT_PATH}mchat/mchat_prosilver.css" type="text/css" />
<!-- ENDIF -->
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}" />
<meta http-equiv="content-language" content="{S_USER_LANG}" />
<meta http-equiv="content-style-type" content="text/css" />
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no" />
<meta name="resource-type" content="document" />
<meta name="distribution" content="global" />
<meta name="copyright" content="2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group" />
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE7" />
{META}
<title>{SITENAME} • <!-- IF S_IN_MCP -->{L_MCP} • <!-- ELSEIF S_IN_UCP -->{L_UCP} • <!-- ENDIF -->{PAGE_TITLE}</title>
<!-- IF S_ENABLE_FEEDS -->
<!-- IF S_ENABLE_FEEDS_OVERALL --><link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="{L_FEED} - {SITENAME}" href="{U_FEED}" /><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_ENABLE_FEEDS_NEWS --><link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="{L_FEED} - {L_FEED_NEWS}" href="{U_FEED}?mode=news" /><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_ENABLE_FEEDS_FORUMS --><link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="{L_FEED} - {L_ALL_FORUMS}" href="{U_FEED}?mode=forums" /><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_ENABLE_FEEDS_TOPICS --><link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="{L_FEED} - {L_FEED_TOPICS_NEW}" href="{U_FEED}?mode=topics" /><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_ENABLE_FEEDS_TOPICS_ACTIVE --><link rel="alternate" type="application/atom+xml" title="{L_FEED} - {L_FEED_TOPICS_ACTIVE}" href="{U_FEED}?mode=topics_active" /><!-- ENDIF -->
<!-- ENDIF -->
<!--
phpBB style name: SEO
Based on style: prosilver (this is the default phpBB3 style)
Original author: Tom Beddard ( http://www.subBlue.com/ )
Modified by: gokintudio ( http://www.gokinstudio.com/ )
NOTE: This page was generated by phpBB, the free open-source bulletin board package.
The phpBB Group is not responsible for the content of this page and forum. For more information
about phpBB please visit http://www.phpbb.com
-->
<link rel="stylesheet" href="{T_STYLESHEET_LINK}" type="text/css" />
<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
<!-- IF S_USER_PM_POPUP -->
if ({S_NEW_PM})
{
popup('{UA_POPUP_PM}', 400, 225, '_phpbbprivmsg');
}
<!-- ENDIF -->
function popup(url, width, height, name)
{
if (!name)
{
name = '_popup';
}
window.open(url.replace(/&/g, '&'), name, 'height=' + height + ',resizable=yes,scrollbars=yes,width=' + width);
return false;
}
function jumpto()
{
var page = prompt('{LA_JUMP_PAGE}:', '{ON_PAGE}');
var per_page = '{PER_PAGE}';
var base_url = '{A_BASE_URL}';
if (page !== null && !isNaN(page) && page == Math.floor(page) && page > 0)
{
if (base_url.indexOf('?') == -1)
{
document.location.href = base_url + '?start=' + ((page - 1) * per_page);
}
else
{
document.location.href = base_url.replace(/&/g, '&') + '&start=' + ((page - 1) * per_page);
}
}
/**
* Find a member
*/
function find_username(url)
{
popup(url, 760, 570, '_usersearch');
return false;
}
/**
* Mark/unmark checklist
* id = ID of parent container, name = name prefix, state = state [true/false]
*/
function marklist(id, name, state)
{
var parent = document.getElementById(id);
if (!parent)
{
eval('parent = document.' + id);
}
if (!parent)
{
return;
}
var rb = parent.getElementsByTagName('input');
for (var r = 0; r < rb.length; r++)
{
if (rb[r].name.substr(0, name.length) == name)
{
rb[r].checked = state;
}
}
}
<!-- IF ._file -->
/**
* Play quicktime file by determining it's width/height
* from the displayed rectangle area
*
* Only defined if there is a file block present.
*/
function play_qt_file(obj)
{
var rectangle = obj.GetRectangle();
if (rectangle)
{
rectangle = rectangle.split(',')
var x1 = parseInt(rectangle[0]);
var x2 = parseInt(rectangle[2]);
var y1 = parseInt(rectangle[1]);
var y2 = parseInt(rectangle[3]);
var width = (x1 < 0) ? (x1 * -1) + x2 : x2 - x1;
var height = (y1 < 0) ? (y1 * -1) + y2 : y2 - y1;
}
else
{
var width = 200;
var height = 0;
}
obj.width = width;
obj.height = height + 16;
obj.SetControllerVisible(true);
obj.Play();
}
<!-- ENDIF -->
// ]]>
</script>
</head>
<body class="{S_CONTENT_DIRECTION}">
<a name="top"></a>
<center>
<div id="wrap">
<div id="brd_outer">
<div id="brd_in">
<div id="hdr"><div id="logo"></div><div id="navigation">
<div class="linkinav">
<a href="{U_FAQ}">{L_FAQ}</a>
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN --><a href="{U_PROFILE}">{L_PROFILE}</a><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_DISPLAY_MEMBERLIST --><a href="{U_MEMBERLIST}">{L_MEMBERLIST}</a><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH --><a href="{U_SEARCH}">{L_SEARCH}</a><!-- ENDIF -->
</div>
</div></div>
<div id="line">
<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH -->
<div id="search-box">
<form action="{U_SEARCH}" method="post" id="search">
<input name="keywords" id="keywords" type="text" maxlength="128" title="{L_SEARCH_KEYWORDS}" class="inputbox search" value="<!-- IF SEARCH_WORDS-->{SEARCH_WORDS}<!-- ELSE -->{L_SEARCH_MINI}<!-- ENDIF -->" onclick="if(this.value=='{LA_SEARCH_MINI}')this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value='{LA_SEARCH_MINI}';" />
<input class="button2" value="{L_SEARCH}" type="submit" /><br />
<a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}"><span class="login">{L_SEARCH_ADV}</a> {S_SEARCH_HIDDEN_FIELDS}</span>
</form>
</div>
<!-- ENDIF -->
<div id="login">
<!-- IF not S_IS_BOT --><a href="{U_LOGIN_LOGOUT}"><span class="login">{L_LOGIN_LOGOUT}</span></a> <!-- ENDIF -->
<!-- IF U_RESTORE_PERMISSIONS --> <a href="{U_RESTORE_PERMISSIONS}">{L_RESTORE_PERMISSIONS}</a><!-- ENDIF -->
<!-- IF S_BOARD_DISABLED and S_USER_LOGGED_IN --> <span style="color: red;">{L_BOARD_DISABLED}</span><!-- ENDIF -->
<!-- IF not S_IS_BOT -->
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->
<!-- IF S_DISPLAY_PM --> <a href="{U_PRIVATEMSGS}"><span class="login">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}<!-- IF PRIVATE_MESSAGE_INFO_UNREAD -->, {PRIVATE_MESSAGE_INFO_UNREAD}<!-- ENDIF --></span></a><!-- ENDIF -->
<!-- ELSEIF S_REGISTER_ENABLED and not (S_SHOW_COPPA or S_REGISTRATION) --> <a href="{U_REGISTER}"><span class="login">{L_REGISTER}</span></a>
<!-- ENDIF -->
<!-- ENDIF -->
</div>
</div>
<div id="menubar">
<table width="100%" cellspacing="0">
<tr>
<td class="genmed">
<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN --><!-- IF SCRIPT_NAME == 'index' -->
<form method="post" action="{S_LOGIN_ACTION}" class="headerspace">
<label for="username">Login:</label> <input type="text" name="username" id="username" title="{L_USERNAME}" size="25" class="inputbox autowidth"/>
<label for="password">{L_PASSWORD}:</label> <input type="password" name="password" id="password" title="{L_PASSWORD}" size="25" class="inputbox autowidth" />
<!-- IF S_AUTOLOGIN_ENABLED -->
<label for="autologin">Autologin <input type="checkbox" name="autologin" id="autologin" /></label>
<!-- ENDIF -->
<input type="submit" name="login" value="{L_LOGIN}" class="button2" />
</form>
<!-- ELSE -->
<table width="100%" cellspacing="0">
<tr>
</tr>
</table>
<!-- ENDIF -->
<!-- ENDIF -->
</td>
<td class="genmed" align="right"><!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->{LAST_VISIT_DATE}<!-- ENDIF -->
<br />{CURRENT_TIME}
</td>
</tr>
</table>
</div>
<div id="wrapcentre">
<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH -->
<p class="searchbar">
<span style="float: {S_CONTENT_FLOW_BEGIN};"><a href="{U_SEARCH_UNANSWERED}">{L_SEARCH_UNANSWERED}</a> | <a href="{U_SEARCH_ACTIVE_TOPICS}">{L_SEARCH_ACTIVE_TOPICS}</a></span>
<!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->
<span style="float: {S_CONTENT_FLOW_END};"><a href="{U_SEARCH_UNREAD}">{L_SEARCH_UNREAD}</a> | <a href="{U_SEARCH_NEW}">{L_SEARCH_NEW}</a> | <a href="{U_SEARCH_SELF}">{L_SEARCH_SELF}</a></span>
<!-- ENDIF -->
</p>
<!-- ENDIF -->
<br style="clear: both;" />
<!-- INCLUDEPHP ../../../../quickselect.php -->
<!-- INCLUDE breadcrumbs.html -->
<br />template->_tpl_load_file(): File ./styles/SEO/template/mchat_body.html does not exist or is empty
Edit
I zapomniałbym. Nie warto zakładać nowego tematu no chyba, że to konieczne, to nie widzę problemu.
Nie mogę znależć tekstu odpowiadającego za
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Mam na lewą stronę przesunięte i nie za dobrze to wygląda i dlatego chciałbym wycentrować tekst. Jako że to stopka, to przeszukałem wszystkie pliki z nazwą footer, bo jedynie z tym mi się kojarzy stopka, a edytowanie wszystkiego, to ogromna strata czasu.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
znajdź:
dodaj po
----
plik mchat_body.html wrzuć do swojego stylu
/styles/SEO/template/
---
tekst znajdziesz w language/pl/common.php
na samym początku, całą linie zmień na:
<a href="{U_FAQ}">{L_FAQ}</a> Kod: Zaznacz cały
<!-- IF S_MCHAT_ENABLE and U_MCHAT --><li class="icon-bump"><a href="{U_MCHAT}" title="{L_MCHAT}">{L_MCHAT}</a></li><!-- ENDIF -->plik mchat_body.html wrzuć do swojego stylu
/styles/SEO/template/
---
tekst znajdziesz w language/pl/common.php
na samym początku, całą linie zmień na:
'TRANSLATION_INFO' => '',Wsparcie phpBB PL !!
Wszystko działa. Ale co to ułożenia dolnej części chatu. Czy dałoby rade go umieścić pod statystykami? Bo obecnie jest pod ostatnim tematem forum, czyli nad "Kto przegląda forum" Według mnie bardzo nie estetycznie wygląda 
Jeszcze mam taki dziwny błąd. Co jakiś czas forum przestaje działać i pisze.
Usunąłeś prawa kopiowania z mChat mod.
Przywróć wpis edytując language/pl/mods/mchat_lang.php.
Jeżeli tego nie zrobisz, ten mod, i twoje forum, nie będą działać dopóki nie odinstalujesz moda.
Nic nie dotykam i sie nagle pojawia. Nie wiem co edytować, bo nie ma konkretnego info.
Jeszcze mam taki dziwny błąd. Co jakiś czas forum przestaje działać i pisze.
Usunąłeś prawa kopiowania z mChat mod.
Przywróć wpis edytując language/pl/mods/mchat_lang.php.
Jeżeli tego nie zrobisz, ten mod, i twoje forum, nie będą działać dopóki nie odinstalujesz moda.
Nic nie dotykam i sie nagle pojawia. Nie wiem co edytować, bo nie ma konkretnego info.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
mChata ustaw sobie gdzie chcesz, kod przenieś sobie w dowolne miejsce
otwórz language/pl/common.php
znajdź
dodaj przed
otwórz language/pl/common.php
znajdź
?>Kod: Zaznacz cały
// BEGIN mChat Mod
$lang = array_merge($lang, array(
'MCHAT' => 'Chat',
'MCHAT_COPYRIGHT' => '© <a href="http://www.phpbb3bbcodes.com/">phpBB3BBCodes.com</a>',
));
// END mChat ModWsparcie phpBB PL !!