Chat 0.2.1a brak odswieżania

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
MysticTroloq

Chat 0.2.1a brak odswieżania

Post autor: MysticTroloq » 10 października 2010, 20:22

Witam. Po pierwsze postawiłem forum w wersji phpbb3 3.0.7 styl absolution na serwerze cba.pl (PHP 5.02 oraz MySQL 5.0.77) do tego wgrałem moda: chat 0.2.1a. Chat działa lecz po wysłaniu wiadomości nie odświeża się, dopiero odświeżenie całej strony pozwala zobaczyć co nabazgraliśmy. Czy jest jakaś możliwość ingerencji w kod aby po wysłaniu/odebraniu wiadomości chat automatycznie się odświeżył?

Po drugie nie działa zapamiętywanie logowania, za każdym razem należy się zalogować pomimo zaznaczeniu tej opcji.

Po trzecie jeśli się zalogujemy nie działa odnośnik "wróć do poprzedniej strony" czy "przejdź do panelu administracyjnego". Myślałem że to wina skórki lecz na zwykłym prosilverze występuje ten sam problem.

To tyle moich problemów. Nie jestem na tyle obeznany w temacie jakbym chciał dlatego też nie wiem czy podałem wszystkie potrzebne informacje.

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Re: Chat 0.2.1a brak odswieżania

Post autor: huber2t » 13 października 2010, 21:26

Chat nie jest w technologi ajax i nie będzie się sam odświeżać

Cookies i ustawienia serwera masz prawidłowo ustawione?
Po trzecie jeśli się zalogujemy nie działa odnośnik "wróć do poprzedniej strony" czy "przejdź do panelu administracyjnego"
Przenosi donikąd czyt jak? opisz błąd

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”