Problem z logo

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
Mentos94

Problem z logo

Post autor: Mentos94 » 13 sierpnia 2010, 14:45

Witam,
mam problem dotyczący loga, przejrzałem forum inne tematy, ale dotychczas nie udało mi się rozwiązać problemu być może prostego do zrobienia :) Natomiast chciałbym na swoim forum cardesign.xxa.pl wstawić własne logo (.gif) no i problem jest taki że nie wiem czy robię coś źle że za nić nie mogę go wrzucić na strone główną. Używam wgranego stylu, swoje logo dałem do style/imageset nie było tam site_logo więc wrzuciłem tam swoje logo, a następnie w panelu admina -> zestaw obrazków -> edytuj -> wybrałem swój obrazek jako główne logo -> wysłałem, widnieje jako aktualny obrazek, następnie odświeżyłem zestaw obrazków i sszablony, ale logo wciąż nie widnieje na forum :? Bardzo bym prosił o pomoc :/

A przy okazji jak mogę zamienić te strzałki (obrazek) przy każdym forum np. -> newsy na inny?

pzdr

pit

Re: Problem z logo

Post autor: pit » 14 sierpnia 2010, 10:09

W "overall_header.html"

Kod: Zaznacz cały

<td width="303" height="80" style="background:url('{T_THEME_PATH}/images/midl.png');"><div class="logo"><a class="headw" href="{U_INDEX}">{SITENAME}</a><br /><span class="genmedw">{SITE_DESCRIPTION}</span></div></td>
<td height="80" style="background: #fff url('{T_THEME_PATH}/images/midm.png') 50% 0 no-repeat;">&nbsp;</td>
<td width="470" height="80" align="right" valign="top" style="background:url('{T_THEME_PATH}/images/midr.png');">

Mentos94

Post autor: Mentos94 » 14 sierpnia 2010, 10:47

Mam takie coś, co muszę zmienić gdzie dokładnie żeby nie popsuć :P

Kod: Zaznacz cały

<td width="18" style="background:url('{T_THEME_PATH}/images/ml.png');"></td>
    <td>
  <table width="100%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td height="80" style="background:url('{T_THEME_PATH}/images/midm.png');"><div class="logo"><a class="headw" href="{U_INDEX}">{SITENAME}</a><br /><span class="genmedw">{SITE_DESCRIPTION}</span></div></td>
	<td width="470" height="80" align="right" valign="top" style="background:url('{T_THEME_PATH}/images/midm.png');">
<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH -->
<div class="midlink">
<div id="search-box">

pit

Post autor: pit » 14 sierpnia 2010, 16:35

Tak z ciekawości zapytam, serio chcesz mieć logo 1300/514?

Mentos94

Post autor: Mentos94 » 14 sierpnia 2010, 17:26

Nie, najpierw chcę je wrzucić na forum, a następnie zmienię wymiary

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”