GG Skype Tlen

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
wiciu2.0
Kontakt:

GG Skype Tlen

Post autor: wiciu2.0 » 05 czerwca 2010, 22:05

Zainstalowałem tego moda: http://www.phpbb.pl/mod/gg_tlen_skype/
Mam styl 1game i praktycznie wszystkie htmly które mialem edytować były zupełnie inne niż w instrukcji, niektórych rzeczy w ogole nie było przez co nie mogłem niektórych rzeczy wkleić. Przy okazj to wyskakuje taki blad jak juz zmieniam ustawienia w PA:
SQL ERROR [ mysql4 ]

Kolumna 'config_value' nie mo�e by� null [1048]

SQL

INSERT INTO phpbb_aconfig (config_name, config_value, is_dynamic) VALUES ('enable_gg', NULL, 0)

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions.php
LINE: 157
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/acp/acp_im.php
LINE: 68
CALL: set_config()

FILE: includes/functions_module.php
LINE: 507
CALL: acp_im->main()

FILE: adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()

Proszę o szybką pomoc, bo mi forum stoi :(

edit:
Ponadto nie działają strony: memberlist.php oraz strony z profilami użytkowników. Wszystkie pliki php na peno były dobrze edytowane
Zapraszam na http://rzeszowcs.pl

adam265

Re: GG Skype Tlen

Post autor: adam265 » 16 czerwca 2010, 01:03

Witam. Tez mam problem z tym modem. Jednak wszystko sie zainstalowalo, itd itp, ale...

Jak klikam na ikonę GG (pokazujaca status np. dostepny pod nazwa uzytkownika) to otwiera się puste okno niewywołujące aplikacji GG (to samo w IE). Jakby tego było mało to nie działa pokazywanie profilu uzytkownika (jak otworzy sie strone klikajac na nazwe uzytkownika).
Mogłby ktos cos doradzic? Dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: GG Skype Tlen

Post autor: @Marcin » 16 czerwca 2010, 08:11

wiciu2.0, a skad wzięło Ci sie te "a" w zapytaniu? :P
INSERT INTO phpbb_aconfig
wykonaj te zapytanie i nic nie dopisuj w nim

Kod: Zaznacz cały

ALTER TABLE phpbb_users ADD user_gg varchar(15) DEFAULT '' NOT NULL;
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_gg', '1');
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_skype varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL;
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_tlen', '1');
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_tlen varchar(255) DEFAULT '' NOT NULL;
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_skype', '1');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_msn', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_icq', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_yim', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_aim', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('enable_jabber', '0');
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”