Usuwanie postów usuniętego usera
Usuwanie postów usuniętego usera
Witam
Gdzie (i jak) mogę usunąć posty użytkownika który został usunięty wcześniej (przez innego admina) ?
Dzięki
Gdzie (i jak) mogę usunąć posty użytkownika który został usunięty wcześniej (przez innego admina) ?
Dzięki
Re: Usuwanie postów usuniętego usera
Jeżeli nie pamiętasz jego ID, to nie da się zrobić tego automatycznie.
ID nie pamiętam - mogę to zrobić recznie ale nie wiem jak ...
Albo możesz też zrobić tak
1. Wykonaj kopię bazy danych.
2. Wykonaj zapytanie SQL w bazie danych:
1. Wykonaj kopię bazy danych.
2. Wykonaj zapytanie SQL w bazie danych:
Kod: Zaznacz cały
DELETE FROM phpbb_posts WHERE post_username = 'nazwa tego użytkownika';Re: Usuwanie postów usuniętego usera
hmm dośc poważnie to wygląda
aż tak chyba dobrze się nie znam
bardziej miałem na mysli usunięcie postów tak jak np. mozna usunąć swój post po napisaniu.
Gość mi napisał kilka postów z reklamami w róznych częściach forum- został już usunięty przez kogoś innego ale "syf" został...
bardziej miałem na mysli usunięcie postów tak jak np. mozna usunąć swój post po napisaniu.
Gość mi napisał kilka postów z reklamami w róznych częściach forum- został już usunięty przez kogoś innego ale "syf" został...
No to powinieneś mieć przy jego postach ikonkę usuwania posta. Oczywiście jeżeli masz odpowiednie uprawnienia tzn. administratora lub moderatora.
Mam uprawnienia pełnego administratora ale przy poście nie ma tego krzyżyka do usuwania...
może jakieś ustawienia - dopiero co uaktalizowaliśmy do wersji 3.0.7 PL1 i może jakieś ustawienia nie są włączone- ale jak napisałem sam posta to mogłem go sam usunąć...
może jakieś ustawienia - dopiero co uaktalizowaliśmy do wersji 3.0.7 PL1 i może jakieś ustawienia nie są włączone- ale jak napisałem sam posta to mogłem go sam usunąć...
Ostatni post to autor prawie zawsze może usunąć, nie musi wcale być administratorem.
To kilka postów, więc spokojnie możesz zajrzeć do źródła, zobaczyć jaki ma id i w tabeli "phpbb_posts" je wykasować.
To kilka postów, więc spokojnie możesz zajrzeć do źródła, zobaczyć jaki ma id i w tabeli "phpbb_posts" je wykasować.
Pisałem o wykasowaniu samego siebie bo na moim forum można to robić tylko przez 30 minut. Ale Twoja porada "zobaczyć w tabeli" to dla mnie czarna magia.pit pisze:Ostatni post to autor prawie zawsze może usunąć, nie musi wcale być administratorem.
Dodaj się do grupy "Moderatorzy globalni" jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.Mam uprawnienia pełnego administratora ale przy poście nie ma tego krzyżyka do usuwania
ALLELUJA......pit pisze:Dodaj się do grupy "Moderatorzy globalni" jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.Mam uprawnienia pełnego administratora ale przy poście nie ma tego krzyżyka do usuwania
SUPER - bardzo wielkie DZIĘKI
Działa