Witam.
Przepraszam bardzo ale jestem początkującym 'webmasterem'. Nie wiem nawet jak zatytułować moje pytanie i nie mogę efektywnie użyć wyszukiwarki, ponieważ nie wiem jak zapytać. Proszę o wyrozumiałość, postaram się opisać mój problem.
Założyłem własne forum w PHP, zmieniłem też styl, chciałbym teraz dodać linki do menu głównego.
Dokładnie chciałbym umieścić dodatkowy link do strony 'www' gdzieś obok linku do "Strony głównej" forum, tak by można było otworzyć moją stronę www bezpośrednio ze strony forum. Chciałbym zmienić obraz wyświetlany jako logo forum i umieścić w nim (podpiąć) link do strony 'www'.
Czy jest to możliwe poprzez modyfikację plików znajdujących się w folderze "template" czy muszę instalować jakiś mod?? Jeżeli wystarczy modyfikacja plików "template" to proszę o podpowiedz które to są.
Dziękuję bardzo za pomoc.
Dodawanie linków do menu głównego forum
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Dodawanie linków do menu głównego forum
Logo forum możesz zmienić z poziomu PA, masz opisane w Baza wiedzy.
Linki możesz dodać w overall_header.html , to jest czysty html więc możesz skorzystać z pomocy: http://www.kurshtml.boo.pl/
Linki możesz dodać w overall_header.html , to jest czysty html więc możesz skorzystać z pomocy: http://www.kurshtml.boo.pl/
Wsparcie phpBB PL !!
Tak jak kolega wyżej napisał to nie jest takie trudne.
Wszystko co chcesz dodać (linki) robisz to w overall_header.html
Jak będziesz miał problemy to pisz.
Wszystko co chcesz dodać (linki) robisz to w overall_header.html
Jak będziesz miał problemy to pisz.
przyłącze się do tematu ,niestety nie moge sobie poradzić z edycją pliku overal_footer chciałem tam dodać link w takim formacie <a href="url">Link text</a> niestety nic się nie wyświetla ,próbowałem takze dla testu podmienić link do phpbb na link mojego forum niestety nic to nie dało po naciśnięciu włancza się strona phpbb plik wysłał sie na serwer poprawnie sprawdziłem pobierając go ponownie z serwera ,co może być przyczyną tego ,że niemoge dodać linków ??
Szablony odświeżone?
nie wiedziałem ,że trzeba odświeżyć teraz wszystko ok dzieki.
Jak zmienić w menu na stronie głównej napis odnośnika "Strona Główna Forum" na "Forum"? 
W language/pl/common.php szukaj 'FORUM_INDEX'.
Bardzo dziękuję! Tego mi brakowało.