Shoutbox
Shoutbox
Witam, mam problem z instalowaniem modyfikacji na phpbb3, w phpbb2 szczegolnie przemo było to o niebo lepsze i łatwiejsze a tutaj zawsze wyskakują mi jakieś błędy, ale do rzeczy potrzebuję mod-a shoutboxa i osobę która pomoże mi przy jego instalacji.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Shoutbox
Polecam zainstalować sobie modyfikację mChat, demo na www.luzaki.org
Wsparcie phpBB PL !!
tak oglądałem ten mod jest on banalny w instalacji ale niestety gdy go zainstaluje i wchodze w zakładke .MOD w panelu to wyskakuje mi błąd.
Nie pamiętam dokładnie ale po prostu mod nie działał, dlatego szukam osoby która by mi pomogła z modami.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Źle zainstalowałeś modyfikacje lub nie do końca go zainstalowałeś. Modyfikacja jest sprawdzona i działa bez zarzutu.
Wsparcie phpBB PL !!
@Marcin instalowałem to parę razy, za każdym razem wyskakiwały błędy, a przecież tam dużo do modyfikacji nie ma .
Po instalacji modu gdy wchodze na strone główną mojego forum wyświetla się błąd
Kod: Zaznacz cały
SQL ERROR [ mysqli ]
Table 'phha_cs.MCHAT_CONFIG_TABLE' doesn't exist [1146]
SQL
SELECT * FROM MCHAT_CONFIG_TABLE
BACKTRACE
FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 163
CALL: dbal->sql_error()
FILE: mchat.php
LINE: 38
CALL: dbal_mysqli->sql_query()
FILE: index.php
LINE: 135
CALL: include('mchat.php')Re: Shoutbox
"Uruchom plik mchat_install.php w katalogu root twojego forum aby zaktualizować bazę danych."
Uruchomiłem, i odinstalowałem. Z tego co widzę to chyba w index.php w linijce 135 jest jakiś błąd a z bazą msql to nie wiem co jest nie tak, bo żadnego zapytania do bazy nie trzeba było wykonać
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Pojawia się błąd bo nie zainstalowałeś modyfikacji do końca, po zmodyfikowaniu plików uruchom plik: mchat_install.php, zainstaluj moda i koniec. Jak pojawi Ci sie jakiś błąd to napisz na forum jaki.xxdkeyxx pisze:Z tego co widzę to chyba w index.php w linijce 135 jest jakiś błąd a z bazą msql to nie wiem co jest nie tak
Wsparcie phpBB PL !!
Brakuje Ci plików na serwerze np. "mchat.php" czy "template/mchat_body.html " a np.w "overal_header.html" nie widać żadnych zmian.
W "index.php" pewnie tez nie ma
W "index.php" pewnie tez nie ma
Kod: Zaznacz cały
// BEGIN mChat Mod
if(!defined('MCHAT_INCLUDE') && $config['mchat_on_index'] && $config['mchat_enable'] && $auth->acl_get('u_mchat_view'))
{
define('MCHAT_INCLUDE', true);
$mchat_include_index = true;
include($phpbb_root_path.'mchat.'.$phpEx);
}
// END mChat ModRe: Shoutbox
zainstalowalem, mod dziala ale nie ma go na stronie głównej
Włączony, a o jakich uprawnieniach mówisz ?