Różne kolory linków

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
cluzo

Różne kolory linków

Post autor: cluzo » 23 maja 2010, 21:04

Witam
Od kilku dni walczę z moim pierwszym forum, ale jako laik nie chcę zbyt go rozgrzebywać, dlatego po raz drugi proszę o pomoc w rozwiązaniu prawdopodobnie banalnego problemu:

Chciałbym zmienić kolory linków:
- Gdy ktoś jest niezalogowany
"Zobacz posty bez odpowiedzi", "Zobacz aktywne tematy", "Zaloguj się", "Zarejestruj się"
Gdy użytkownik się zalogował
"Zobacz posty bez odpowiedzi", "Zobacz nieprzeczytane posty", "Zobacz nowe posty", itd.
Obrazek
Kolory "Nazwa użytkownika", "Hasło" jakoś sobie pewnie znajdę sam, tak mi się z rozmachu zaznaczyło na screenie

Znalazłem w pliku colours.css

Kod: Zaznacz cały

Colours and backgrounds for links.css
-------------------------------------------------------------- */

a:link	{ color: #105289; }
a:visited	{ color: #105289; }
a:hover	{ color: #5D2A03; }
a:active	{ color: #5D2A03; }
ale gdy tam wprowadzę zmiany, dotyczy to wszystkich linków a mi chodzi o zamianke tylko tych które opisałem.

Styl: prosilver
Forum: http://www.pkp-jazda.pl/forum/

Z góry dzięki za pomoc

Kokos

Re: Różne kolory linków

Post autor: Kokos » 23 maja 2010, 21:14

Wynika to z faktu że tutaj określone są tylko wszystkie linki. Musiałbyś pododawać w poszczególnych divach kolor linków. Co jest dość pracochłonne ;/

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Widmo » 23 maja 2010, 22:43

Możesz również zdublować te linki jedne w <!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->, a drugie w <!-- IF not S_USER_LOGGED_IN --> i każde linki w innej klasie, ale to jest bez sensu i nie wiem skąd Ci się wziął taki pomysł ;)
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

cluzo

Post autor: cluzo » 24 maja 2010, 11:09

Możesz również zdublować te linki jedne w <!-- IF S_USER_LOGGED_IN -->, a drugie w <!-- IF not S_USER_LOGGED_IN -->
Jak rozumiem ten fragment rozróżnia zalogowanego i niezalogowanego użytkownika Ale problem nie tkwi w tym, żeby kolory linków były różne czy ktoś jest zalogowany czy nie.

Chodzi mi o to by zmienić kolory linków z linii tuż nad forum: "Pokarz posty bez odpowiedzi" itd.
A żeby link wyżej "Strona główna", "Faq" itd. żeby zostały nie zmienione.
Wynika to z faktu że tutaj określone są tylko wszystkie linki. Musiałbyś pododawać w poszczególnych divach kolor linków. Co jest dość pracochłonne ;/
Czyli pozostaje mi grzebać w divach, ale... hmm... gdzie tego szukać - możesz mi dać jakiś punkt zaczepienia (od czego mam zacząć)?
Dokopałem się jedynie do czegoś takiego (common.css):

ul.linklist {
	display: block;
	margin: 0;
}
itp. Niestety zmiany tutaj i we wszystkim co dotyczy "linklist" nie wiele pomagają, no bo przecież powinny dotyczyć <a> ? Nie mogę dokopać się do div o które tu chodzi - podpowiedzcie tylko jak to mogę znaleźć, myślę że dalej sam będę sobie próbował radzić.

Awatar użytkownika
rokko
Kontakt:

Post autor: rokko » 24 maja 2010, 13:44

Aby ominąć domyślne kolorki bezpośrednio w pliku index_body.html dopisz formułę dla zalogowanych i niezalogowanych, jak wyżej Widmo podał. Stwórz do tego jeszcze klasy jak dla domyślnych ustawień, przypisz odpowiednio i będzie działać.

<li><!-- IF S_USER_LOGGED_IN --><a class="zestaw1" href="{U_SEARCH_UNANSWERED}">{L_SEARCH_UNANSWERED}</a><!-- ELSE --><a class="zestaw2" href="{U_SEARCH_UNANSWERED}">{L_SEARCH_UNANSWERED}</a><!-- ENDIF -->
Witaj! Jeśli poszukujesz sprawdzonych porad komputerowych lub wskazówek z zakresu SEO i SEM, wejdź na mój blog https://techformator.pl - znajdziesz tutaj również darmowe programy.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”