Mam PHP-Nuke 2.0.6 ze zintegrowanym phpBB 2.0.7. Od instalacji wszystko działało poprawnie, ale w pewnym momencie w ramach poprawiania bezpieczeństwa Nuka przeniosłem jego plik config.php poza ścieżkę serwera, a w dotychczasowym miejscu umieściłem plik o identycznej nazwie zawierający odwołanie do właściwego pliku. Po tej zmienie Nuke działa, phpBB działa (można logować się, pisać i czytać posty) ale nie można zalogować się do panelu administracyjnego forum, pojawia się komunikat:
Warning: main(../../austen/config/config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dealer/main/pkg/kazik/austen/html/config.php on line 2
Warning: main(): Failed opening '../../austen/config/config.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php') in /home/dealer/main/pkg/kazik/austen/html/config.php on line 2
Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: sql_db in /home/dealer/main/pkg/kazik/austen/html/db/db.php on line 86
Natomiast zawartość pliku config.php (tego wskazującego na właściwy plik) jest następująca:
<?php
include("../../austen/config/config.php");
?>
Czy ktoś zna przyczynę i może podać rozwiązanie? Z góry dziękuję