"Zobacz nowe posty" - błąd
-
RomiGrabarz
- Kontakt:
"Zobacz nowe posty" - błąd
Adres forum: http://www.razem21.info.pl/
Wersja phpBB3: 3.0.6. Forum było instalowane od zera.
Mój problem z forum polega na tym, że gdy ktokolwiek klika w "Zobacz nowe posty" to wyświetla mu zawsze wszystkie posty z całego forum zamiast te posty, których dany użytkownik jeszcze nie przeczytał. Czy da się to jakoś zmienić/naprawić? Może coś przeoczyłem w PA?
Wersja phpBB3: 3.0.6. Forum było instalowane od zera.
Mój problem z forum polega na tym, że gdy ktokolwiek klika w "Zobacz nowe posty" to wyświetla mu zawsze wszystkie posty z całego forum zamiast te posty, których dany użytkownik jeszcze nie przeczytał. Czy da się to jakoś zmienić/naprawić? Może coś przeoczyłem w PA?
Re: "Zobacz nowe posty" - błąd
Pod jaki adres prowadzi u Ciebie ten odnośnik?
-
RomiGrabarz
- Kontakt:
pod adres: search.php?search_id=newposts
być może coś jest ustawione że pokazuje posty, np. ostatnie z tygodnia/kilku dni? ale i tak nie wiem co z tym zrobić.
///EDIT
Zauważyłem że jest to wina ciasteczek, bo po wyczyszczeniu cache forum, problem znikł i poprawnie wyświetla ostatnie nowe posty. Czy jest jakaś możliwość aby owe ciasteczka nie generowały tego problemu cały czas?
Ręczne czyszczenie co chwilę plików cookie oczywiście odpada.
być może coś jest ustawione że pokazuje posty, np. ostatnie z tygodnia/kilku dni? ale i tak nie wiem co z tym zrobić.
///EDIT
Zauważyłem że jest to wina ciasteczek, bo po wyczyszczeniu cache forum, problem znikł i poprawnie wyświetla ostatnie nowe posty. Czy jest jakaś możliwość aby owe ciasteczka nie generowały tego problemu cały czas?
Ręczne czyszczenie co chwilę plików cookie oczywiście odpada.
Proponuję wgrać jeszcze oryginalny plik
search.php oraz zaktualizować forum do wersji 3.0.7-PL1. U nas działa to tak jakbyś chciał? Sprawdź też funkcję Zobacz nieprzeczytane posty.-
RomiGrabarz
- Kontakt:
Na forum www.phpbb.pl/forum oczywiście działa to bardzo dobrze, ale zauważyłem że w moim stylu forum (Bluegray) nie ma linka Zobacz nieprzeczytane posty. Jest tylko zobacz nowe posty. Bardziej zależy mi na na funkcji Zobacz nieprzeczytane posty.
Co mam zrobić aby tą funkcję zaimplementować do stylu?
Co mam zrobić aby tą funkcję zaimplementować do stylu?
Zaktualizuj sobie styl bo masz pod wersję phpBB 3.0.5.
viewtopic.php?p=52600#p52600
viewtopic.php?p=52600#p52600
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
-
RomiGrabarz
- Kontakt:
Zaktualizowałem forum do 3.0.7-PL1, ale niestety nie ma jeszcze stylu Bluegray w wersji 3.0.7, jedynie 3.0.5.
Wiem że pewnie inne style mają tą funkcję Zobacz nieprzeczytane posty, ale koniecznie muszę mieć obecny styl. Mam nadzieję że jest jakaś możliwość dodania tej funkcji?
Bo problem ogólnie polega teraz wyłącznie na tym, że nie mam tej funkcji w stylu, a funkcja Zobacz nieprzeczytane posty nie jest tym czego szukam.
Wiem że pewnie inne style mają tą funkcję Zobacz nieprzeczytane posty, ale koniecznie muszę mieć obecny styl. Mam nadzieję że jest jakaś możliwość dodania tej funkcji?
Bo problem ogólnie polega teraz wyłącznie na tym, że nie mam tej funkcji w stylu, a funkcja Zobacz nieprzeczytane posty nie jest tym czego szukam.
Podałem CI powyżej link gdzie pisze dokładniej o aktualizacji stylu, ściągnij paczkę podaną w tamtym temacie i zaktualizuj styl. Na pewno nie tylko tej jednej rzeczy brakuje, bo pewnie szybkiej odpowiedzi też nie masz 
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
-
RomiGrabarz
- Kontakt:
Problem rozwiązany
Tak jak pisałeś Widmo - musiałem zaktualizować ten styl.