nieoczekiwana sytuacja
jako administrator forum nie mogę załączać załączników do postów
coś się chyba w tym forum popie...yło.
jaka dupa
serwus
//Proszę o pisanie konkretnych nazw tematów, a nie bezsensownych// Widmo
Problem z załącznikami
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Problem z załącznikami
Jesteś administratorem ale nie masz pełnych uprawnień 
PA -> UŻYTKOWNICY I GRUPY -> Zezwolenia użytkowników
wpisz tam swój nick, następnie nadaj sobie uprawnienia, następnie
PA -> UŻYTKOWNICY I GRUPY -> Zezwolenia użytkowników w forach
i to samo, wybierz fora i poustawiaj uprawnienia.
To jest opcja jak dla Ciebie (jednego usera) ustawić uprawnienia na forum, poczytaj jeszcze o ustawianiu zezwoleń.
PA -> UŻYTKOWNICY I GRUPY -> Zezwolenia użytkowników
wpisz tam swój nick, następnie nadaj sobie uprawnienia, następnie
PA -> UŻYTKOWNICY I GRUPY -> Zezwolenia użytkowników w forach
i to samo, wybierz fora i poustawiaj uprawnienia.
To jest opcja jak dla Ciebie (jednego usera) ustawić uprawnienia na forum, poczytaj jeszcze o ustawianiu zezwoleń.
Wsparcie phpBB PL !!
Niestety, wszędzie mam tzw. pełne uprawnienia (wszystkie kwadraciki ustawione na TAK - kolor zielony). Problem prawdopodobnie pojawił się w momencie utworzenia specjalnej grupy i odebrania grupie "użytkownicy zarejestrowani" możliwości dodawania załączników.
Pzdr
Pzdr
Przejrzyj swoje uprawnienia dotyczące forum (funkcja dostępna w maskach zezwoleń). Jeśli dobrze pamiętam, powinno pomóc przestawienie uprawnień związanych z wysyłaniem załączników z Nie na Nigdy dla grupy, której odebrałeś taką możliwość. Ta druga opcja nie jest dziedziczona przez grupy specjalne.
Problem polega na tym, że przy przeglądaniu uprawnień: "Użytkownicy i grupy" - "zarządzanie użytkownikami" - tutaj wpisuję użytkownika i przyciskam przycisk wyślij - pojawia się formularz "Przegląd" - z listy: Wybierz formularz wybieram "Uprawnienia" i przyciskam "Przejdź" - pojawiają się moje uprawnienia, w tym na końcu "Użytkowanie", gdzie uprawnienia mam takie same jak "Użytkownicy zarejestrowani" (tzn. nie mogę załączać plików) - przyciskam łącze u góry formularza z prawej "Ustaw uprawnienia użytkownika" - pojawia się formularz "Ustawianie uprawnień", "Użytkowanie" i tam mam ustawiony zestaw uprawnień "Wszystkie możliwości" - przy przejściu do "Ustawień zaawansowanych" "Może załączać pliki" jest ustawione na TAK (jak zresztą wszystkie pozostałe możliwości). Nie bardzo wiem, gdzie mogę zmienić moje uprawnienia - bo wszędzie tam gdzie mogę są ustawione (i wysłane) pełne możliwości (zarówno dla Użytkownika jak również globalne i lokalne dla grupy Administratorzy), a mimo to przy przeglądaniu uprawnień (i faktycznie) tych pełnych możliwości nie ma.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Właśnie sobie poradziłem - usunąłem się z grupy "Użytkownicy zarejestrowani".
Pozdrawiam
Pozdrawiam