Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
-
hinix
-
Kontakt:
Po modyfikacji Topic Tag Prefixes MOD zostaly mi w ustawieniach zezwolen w zezwoleniach zaawansowanych takie krzaczki jezykowe jak:
Kod: Zaznacz cały
{ acl_f_edit_topic_tag }
{ acl_f_set_topic_tag }
Jak mozna to usunac?
-
Widmo
- Zasłużony
-
Kontakt:
Przy deinstalacji modyfikacji postępujesz tak jak z instalacją moda, tylko w drugą stronę. Edytuj ponownie pliki czytając instrukcję od dołu, oraz usuń wgrane pliki. Nie zapomnij usunąć też kolumn stworzonych poprzez zapytanie.
-
hinix
-
Kontakt:
Niestety nie jest to takie proste. Skrypt byl wgrywany od nowa i od nowa byly instalowane modyfikacje bo porzedni admin pozostawil po sobie sporo bledow i tak bylo prosciej - baze zaaktualizowalem do 3.0.6 a pliki wgralem oryginalne i zmodyfikowalem je po ludzku. Instalujac mody, ktore byly poprzednio usuwalem poprostu tabele/kolumny ktore juz byly w bazie. Ze starego skryptu zostaly tylko te kwiatki w zezwolnieach, wiec na moje oko jest jest to gdzies w bazie danych zapisane tlyko nei wiem gdzie. W instrukcji zadnych zapytan nie ma.
-
@Marcin
- Zasłużony
-
Kontakt:
W instrukcji nie koniecznie muszą być zapytania do bazy, mogą być one np w pliku instalacyjnym.
Wsparcie phpBB PL !!
-
jaroslw
- Zasłużony
-
Kontakt:
Polecam w takim razie skorzystać z narzędzia
Support Toolkit, które umożliwi Ci przywrócenie domyślnej struktury bazy danych bez utraty danych. Oczywiście przed przystąpieniem do pracy zrób kopię zapasową

-
hinix
-
Kontakt:
które umożliwi Ci przywrócenie domyślnej struktury bazy danych bez utraty danych.
calej bazy? odpada. juz siedzi kilka modyfikacji. myslalem ze da sie to jakos latwo usunac z bazy danych

jak sie nie da to zostanie bo specjalnie to nie przeszkadza, tylko mnie troszke denerwuje.
-
@Marcin
- Zasłużony
-
Kontakt:
sprawdź czy w ppliku instalacyjnym jest tez opcja deinstalacji
Wsparcie phpBB PL !!
-
hinix
-
Kontakt:
to jest ta modyfikacja dokladnie:
http://www.speedyshare.com/files/205895 ... _0.1.0.zip
nie ma w niej pliku instalacyjnego. tylko po dodaniu modulu instaluje sie ja przez modul.
Nie mam ochoty na wgrywanie jej zeby ja wywalic, wiec jak innego sposobu nie ma to to poprostu zostanie.wrzuce tylko plik jezykowy i pozmieniam, zeby bylo wiadomo co to jest.
-
@Marcin
- Zasłużony
-
Kontakt:
Uruchom sobie phpMyAdmina, wejdź w strukturę tabeli
phpbb_topics, znajdź tam tabele:
topic_tag_id i usuń ją, następnie wejdź w strukturę tabeli
phpbb_forums i znajdź tam
forum_topic_tags, również usuń

Wsparcie phpBB PL !!