czy w phpBB można w jakiś sposób dobrać się do logów kto z jakiego IP napisał danego posta? jak?
jak wykonuje się kopię bezpieczeństwa bazy wraz z kategoriami forum (to po części można znaleźć w sieci) i jak się później z tej kopii odtwarza forum (tego nie ma)?
logi IP i backup...
Re: logi IP i backup...
Jak już będziesz wiedział co to jest ACP poznasz odpowiedzi na swoje pytania.
Na tej zielonej belce w paski pomiędzy "baza modów" a "narzędzia".
Na tej zielonej belce w paski pomiędzy "baza modów" a "narzędzia".
trochę zmyliło mnie to C w nazwie... chodzi o panel administratora?
nie mogę znaleźć tych pozycji które podałeś, u mnie na zielonym pasku ich nie ma, są tylko po kolei: główna, fora, pisanie postów, użytkowanicy i grupy, zezwolenia, style, konserwacja, system...
przyznaję to moje pierwsze forum... HELP!
nie mogę znaleźć tych pozycji które podałeś, u mnie na zielonym pasku ich nie ma, są tylko po kolei: główna, fora, pisanie postów, użytkowanicy i grupy, zezwolenia, style, konserwacja, system...
przyznaję to moje pierwsze forum... HELP!
Owszem, a dokładnie skrót ten oznacza Administration Control Panel. Możesz też spotkać się ze skrótem PA.ABW pisze:trochę zmyliło mnie to C w nazwie... chodzi o panel administratora?
Chodziło o zielony „pasek” na naszym forum. To co szukasz znajduje się na zakładce „Konserwacja”.
dzięki! a możecie mi jeszcze powiedzieć jak odczytać IP piszącego posta na forum? nie mogę tego nigdzie znaleźć, a google nie wiele zwraca na zapytanie na ten temat... nie żebym chciał się mądrzyć, ale ustawa wymaga rejestracji IP - nie chcę, żeby mnie wsadzili jakby stało się coś złego...
Przy każdym poście znajduje się ikonka ze znakiem zapytania. Znajdziesz tam adresy IP.
dzięki wielgachne! a może Ktoś wie gdzie znajduje się treść regulaminu?
language/pl/ucp.php - regulamin wyświetlany przy rejestracji.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.