Miałem włamanie.. i teraz coś nie gra :/
Miałem włamanie.. i teraz coś nie gra :/
Witam.
Miałem włamanie na konto administratora. Baza danych wygląda na nienaruszoną, ale póki co nie działa forum, wyświetla się tylo komuikat
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?
Wrzuciłem kopię zapasową plików forum ,ale nie pomogło. Nie wiem za bardzo gdzie grzebać i co się mogło stać, więc brdzo proszę o jakąś wskazówkę....
Adres strony z forum: http://www.moja-ostroleka.pl/!!forum
EDIT: Sprawdziłem że zaden plik nie został naruszony więc co może być nie tak?
Miałem włamanie na konto administratora. Baza danych wygląda na nienaruszoną, ale póki co nie działa forum, wyświetla się tylo komuikat
message_die() was called multiple times. This isn't supposed to happen. Was message_die() used in page_tail.php?
Wrzuciłem kopię zapasową plików forum ,ale nie pomogło. Nie wiem za bardzo gdzie grzebać i co się mogło stać, więc brdzo proszę o jakąś wskazówkę....
Adres strony z forum: http://www.moja-ostroleka.pl/!!forum
EDIT: Sprawdziłem że zaden plik nie został naruszony więc co może być nie tak?
1.Usun katalogi Install i Contrib z serwera
2. Zmien nazwy plików i katalogów ze stylem (zgodnie z tym co masz na dysku) bo prawdopodbnie twoj klient ftp ma zaznaczona opcje zmiany duzych liter na male i podczas kopiowania zostaly one zmienione
Wiec np
templates/subsilver powinno byc tamplates/subSilver
a w katalogu subSilver pliki
subsilver.cfg powinno byc subSilver.cfg
subsilver.css powinno byc subSilver.css
Kod: Zaznacz cały
<?
if ( !defined('IN_PHPBB') )
{
die('Hacking attempt');
}
//
// Show the overall footer.
//
$admin_link = ( $userdata['user_level'] == ADMIN ) ? '<a href="admin/index.' . $phpEx . '?sid=' . $userdata['session_id'] . '">' . $lang['Admin_panel'] . '</a><br /><br />' : '';
$template->set_filenames(array(
'overall_footer' => ( empty($gen_simple_header) ) ? 'overall_footer.tpl' : 'simple_footer.tpl')
);
$template->assign_vars(array(
'PHPBB_VERSION' => '2' . $board_config['version'],
'TRANSLATION_INFO' => ( isset($lang['TRANSLATION_INFO']) ) ? $lang['TRANSLATION_INFO'] : '',
'ADMIN_LINK' => $admin_link)
);
$template->pparse('overall_footer');
//
// Close our DB connection.
//
$db->sql_close();
//
// Compress buffered output if required and send to browser
//
if ( $do_gzip_compress )
{
//
// Borrowed from php.net!
//
$gzip_contents = ob_get_contents();
ob_end_clean();
$gzip_size = strlen($gzip_contents);
$gzip_crc = crc32($gzip_contents);
$gzip_contents = gzcompress($gzip_contents, 9);
$gzip_contents = substr($gzip_contents, 0, strlen($gzip_contents) - 4);
echo "\x1f\x8b\x08\x00\x00\x00\x00\x00";
echo $gzip_contents;
echo pack('V', $gzip_crc);
echo pack('V', $gzip_size);
}
exit;
?>Pokombinowałem trochę w MySQLu i w tabeli config wyłączone było forum.
Nie wiem co dalej ale chyba nie jest ustawiony sablon - domyslny styl. W bazie danych config mam
xs_def_template subSilver
Wyskakuje teraz inny bład - chyba koles powpisywal glupoty w rozne miejsca ale nie wiem za bardzo po pprawic fragment do ktorego odwoluje sie blad to:
Bardzo proszę o pomoc!!
Nie wiem co dalej ale chyba nie jest ustawiony sablon - domyslny styl. W bazie danych config mam
xs_def_template subSilver
Wyskakuje teraz inny bład - chyba koles powpisywal glupoty w rozne miejsca ale nie wiem za bardzo po pprawic fragment do ktorego odwoluje sie blad to:
Kod: Zaznacz cały
if ( !defined('TEMPLATE_CONFIG') )
{
message_die(CRITICAL_ERROR, "Could not open $template_name template config file", '', __LINE__, __FILE__);
}
jesli nie wgrywales zadnych modow to wrzuc calkowicie nowy page_tail.phpQrzysio pisze:Kod: Zaznacz cały
<? if ( !defined('IN_PHPBB') ) { die('Hacking attempt'); } // // Show the overall footer. // $admin_link = ( $userdata['user_level'] == ADMIN ) ? '<a href="admin/index.' . $phpEx . '?sid=' . $userdata['session_id'] . '">' . $lang['Admin_panel'] . '</a><br /><br />' : ''; $template->set_filenames(array( 'overall_footer' => ( empty($gen_simple_header) ) ? 'overall_footer.tpl' : 'simple_footer.tpl') ); $template->assign_vars(array( 'PHPBB_VERSION' => '2' . $board_config['version'], 'TRANSLATION_INFO' => ( isset($lang['TRANSLATION_INFO']) ) ? $lang['TRANSLATION_INFO'] : '', 'ADMIN_LINK' => $admin_link) ); $template->pparse('overall_footer'); // // Close our DB connection. // $db->sql_close(); // // Compress buffered output if required and send to browser // if ( $do_gzip_compress ) { // // Borrowed from php.net! // $gzip_contents = ob_get_contents(); ob_end_clean(); $gzip_size = strlen($gzip_contents); $gzip_crc = crc32($gzip_contents); $gzip_contents = gzcompress($gzip_contents, 9); $gzip_contents = substr($gzip_contents, 0, strlen($gzip_contents) - 4); echo "\x1f\x8b\x08\x00\x00\x00\x00\x00"; echo $gzip_contents; echo pack('V', $gzip_crc); echo pack('V', $gzip_size); } exit; ?>
co do stylu to masz SubSilver ustawiony jako domyslny?
Zaczallem przegladacc baze danych po kolei i dotarleem do sttyli - subsiilver niebyl ustawiony jakoo domysllny ale juz wpisalem poprawna wartoosc. nie mogge siee jednak zalogowac na konto alle tto juz nie bedzie problemme do ominieccia...
mam jeeszce pytanie tego tyypu:
kolees pokasowal kategoria for ii nazwy for. jak teraz powiazac wszysstko tak jak bylo? poo wpisaniu ttych samyych nazw beddzie tak samo jak kiedyss?
mam jeeszce pytanie tego tyypu:
kolees pokasowal kategoria for ii nazwy for. jak teraz powiazac wszysstko tak jak bylo? poo wpisaniu ttych samyych nazw beddzie tak samo jak kiedyss?