Dwa pytania o bbcode
Dwa pytania o bbcode
1.Aktualizowałem phpbb do 3.0.6 potem aktualizowałem styl do 3.0.6 ale bbcode nie działaja nadal tak jak powinny np. klikam na bbcode imageshack a pojawia mp3= itp albo wogole nadal sie nie pojawia jak to naprawic?
2.Po aktualizacji mam szybka odpowiedz ale nie ma w niej ani jednego bbcode jak je dodac ??
2.Po aktualizacji mam szybka odpowiedz ale nie ma w niej ani jednego bbcode jak je dodac ??
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Dwa pytania o bbcode
1. Cache wyczyszczony? Styl i motyw odświeżony? Aktualizacja przebiegła pomyślnie?
2. viewtopic.php?f=81&t=11134&start=0
2. viewtopic.php?f=81&t=11134&start=0
Wsparcie phpBB PL !!
Musiałeś źle edytować w /template/ któryś posting_ lub editor.js.Matzer pisze:1.Aktualizowałem phpbb do 3.0.6 potem aktualizowałem styl do 3.0.6 ale bbcode nie działaja nadal tak jak powinny np. klikam na bbcode imageshack a pojawia mp3= itp albo wogole nadal sie nie pojawia jak to naprawic?
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
1.
2. cos nie działa u mnie bo ja mam inny troche bo quickreply_editor co był w aktualizacji stylu mi nie działał wiec podminiłem go tym co @Marcin
I gdy podmieniam to szybka odpowiedz znika i jeszcze nie mogłem wykonac ostatniego polecenia w instalacji :/
edytowałem je jeszcze raz ale nic nie pomogłoMusiałeś źle edytować w /template/ któryś posting_ lub editor.js.
2. cos nie działa u mnie bo ja mam inny troche bo quickreply_editor co był w aktualizacji stylu mi nie działał wiec podminiłem go tym co @Marcin
Kod: Zaznacz cały
<noscript>
<form method="post" action="{U_QR_ACTION}">
<div class="panel" id="qr_ns_editor_div">
<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
<div class="content">
<h2>{L_QUICKREPLY}</h2>
<fieldset class="fields1">
<dl style="clear: left;">
<dt><label for="subject">{L_SUBJECT}:</label></dt>
<dd><input type="text" name="subject" id="subject-ns" size="45" maxlength="64" tabindex="2" value="{SUBJECT}" class="inputbox autowidth" /></dd>
</dl>
<div id="message-box-ns">
<textarea style="height: 9em;" name="message" rows="7" cols="76" tabindex="3" class="inputbox"></textarea>
</div>
</fieldset>
<fieldset class="submit-buttons">
{S_FORM_TOKEN}
{QR_HIDDEN_FIELDS}
<input type="submit" accesskey="s" tabindex="6" name="post" value="{L_SUBMIT}" class="button1" />
<input type="submit" accesskey="f" tabindex="7" name="full_editor" value="{L_FULL_EDITOR}" class="button2" />
</fieldset>
</div>
<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>
</form>
</noscript>
<form method="post" action="{U_QR_ACTION}">
<div class="panel">
<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
<div class="content">
<h2>{L_QUICKREPLY}</h2>
<fieldset class="fields1">
<dl style="clear: left;">
<dt><label for="subject">{L_SUBJECT}:</label></dt>
<dd><input type="text" name="subject" id="subject" size="45" maxlength="64" tabindex="2" value="{SUBJECT}" class="inputbox autowidth" /></dd>
</dl>
<div id="message-box">
<textarea style="height: 9em;" name="message" rows="7" cols="76" tabindex="3" class="inputbox"></textarea>
</div>
</fieldset>
<fieldset class="submit-buttons">
{S_FORM_TOKEN}
{QR_HIDDEN_FIELDS}
<input type="submit" accesskey="s" tabindex="6" name="post" value="{L_SUBMIT}" class="button1" />
<input type="submit" accesskey="f" tabindex="6" name="full_editor" value="{L_FULL_EDITOR}" class="button2" />
</fieldset>
</div>
<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>
</form>- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Jak pobierzesz moda Full Quick Reply Editor to masz tam pliki do podmiany i instrukcje instalacji, nie podmieniaj plików tylko zainstaluj moda.
Wsparcie phpBB PL !!
No ja wogole nie podminiłem tego tylko instrukcje
Bo ten moj styl jest wersji 3.0.2 to czy musze robic aktualizacje pokolei 3.0.2 to 3.0.3, 3.0.3 to 3.0.4, 3.0.4 to 3.0.5, 3.0.5 to 3.0.6. Bo ja od razu zrobiłem aktualizacje do 3.0.6 ??
e no dobra, ale wiecie gdzie takie dostane 3.0.2 to 3.0.3 itp bo na phpbb.com w downlaods wchodziłem i nie ma 
Nio no ja już nie wiem zrobiłem te wszystkie aktualizacje i nadal nie działaja bbcode a ni nie ma szybkiej odpoiwedzi
i do tego jak wchodze w profil to wyskkauje bład Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/p15148/public_html/cache/tpl_se-c510-pl_memberlist_view.html.php on line 182 a jak usune cache to takie błąd sie pojawia Parse error: syntax error, unexpected $end in /home/******/public_html/includes/template.php(218) : eval()'d code on line 182 i tak na zmiane :/
--
sory za double post
Ale jaja wgrałem pliki viewtopic_body.html z stylu prosilver i pliki posting_ z stylu prosilvr do mojego i działa jest szybka odpowiedz działaja bbcode jka kto mozilwe. I wogole w prosilver profil jest po prawej stronie a umnie po lewej tak jak było w tym stylu moim
--
A dot ego profilu nie moge wejsc nadal jak to naprawic??
--
sory za double post
Ale jaja wgrałem pliki viewtopic_body.html z stylu prosilver i pliki posting_ z stylu prosilvr do mojego i działa jest szybka odpowiedz działaja bbcode jka kto mozilwe. I wogole w prosilver profil jest po prawej stronie a umnie po lewej tak jak było w tym stylu moim
--
A dot ego profilu nie moge wejsc nadal jak to naprawic??
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2010, 16:42 przez @Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Używaj opcji "Zmień" !!
Powód: Używaj opcji "Zmień" !!
Wgraj nowy plik memberlist_view.html ze swojego stylu tyle że z oryginalnej wersji 3.0.6 a następnie wykonaj w nim modyfikacje jakie masz zainstalowane i będzie dobrze