Pozdrawiam serdecznie
Problem z jezykiem forum
Problem z jezykiem forum
Witam jakis czas temu zainstalowałem sobie forum i ... pierwszy powazny problem jak znalazł. Mianowicie chodzi o język forum. Jestem administratorem. Gdy sie loguje jezyk forum jest ok znaczy polski
Jeżeli natomiast zaloguje sie jakikolwiek z użytkowników zwykłych, jezyk zmienia sie na angielski. Bardzo prosze o pomoc, bo szuka i za skory wychodze i nic nie zapowiada rychlego rozwiazania problemu.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Re: Problem z jezykiem forum
Panel Administracyjny -> Ustawienia forum
Domyślny język: Polski [PL]
wyczyść cache.
Domyślny język: Polski [PL]
wyczyść cache.
Wsparcie phpBB PL !!
To juz niestety zrobiłem. Właśnie probuje z tym walczyc i w "Zalogowane dzialania administratorow " mam cos takiego <B>W zestawie obrazków brakuje tłumaczenia “pl”</b> ??? Pytanie numer 2. Gdzie mam wyszyścić to cache. Bardzo przepraszam za laickie pytania 
(zaistalowałem sobie niedawno styl pronight, niestety nie wiem czy to cos zmienia. Wczesniej problemu nie mialem
Cache wyczyściłem, Jako jezyk domyslny mam polski. Jednak dalej po zalogowaniu uzytkownika jezyk zmienia sie na angielski ;(
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
1. Twój styl ma w ogóle polskie ikonki?
2. Po zalogowaniu sie do Panelu Administracyjnego na dole masz
Wyczyść cache: Wykonaj
lub ręcznie przez zalogowanie się na ftp, następnie wejdź w folder
p.s Blue używaj opcji "Zmień"
2. Po zalogowaniu sie do Panelu Administracyjnego na dole masz
Wyczyść cache: Wykonaj
lub ręcznie przez zalogowanie się na ftp, następnie wejdź w folder
/cache i usuń wszystkie pliki oprócz index.htm i .htaccessp.s Blue używaj opcji "Zmień"
Wsparcie phpBB PL !!
Ok juz wiem troszke wiecej
Domyslenie ProNight chyba nie mial jezyka polkiego. Brakowało zestawu obrazakow ( przyciski ) wiec je dorobiłem ( przekleiłem i innego ) . Forum w tej chwili dziala tak, ze po wejsciu jest jezyk polski (strona glówna , nie broad index ... ) po zalogowaniu jako administrator tez wszystko jest po polsku. Pzyciski "nowy temat" itd pobiera sobie z folderu "pl". Natomiast gdy zaloguje sie jakikolwiek uzytkownik wszystko, lacznie z zestawem ikon zmienia sie na engielski ... problemu nie rozumiem zupelnie. Skoro moze byc po polsku dla aministratora i przed zalogowaniem, to chyba dla kazdego innego uzytkownika tez powinno sie dać
Sorki ze tak komplikuje i jeszcze raz prosze o pomoc 
Ok zmieniłem styl na prosilver ... i efekt jest dokładnie tem sam. Macie może jakies pomysly ??? ;(
Ok zamykam temat... Troszke zamieszałem. Moje strona polaczona jest z forum i podczas aktualizacji walnalem sie i stary plika wrzucilem, przez co uzytkownik logowal sie dymyslnie z jezykiem angielskiem ... Bardzo dziekuje z odpowiedz i pozdrawiam