problem z włączeniem logów połączeń

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
martitka

problem z włączeniem logów połączeń

Post autor: martitka » 05 grudnia 2009, 12:00

Hej,

mam problem jak w temacie, nie potrafię włączyć logów połączeń... Ustawiłam plik admin_logs.php na 777, włączyłam logi w konfiguracji
(rozumiem, że to to: Logowanie hostów i IP. Czy logować hosty i adresy IP do pliku? Może obciążyć forum (Uwaga należy co jakiś czas kontrolować jego wielkość). Logowanie wartości $_POST pozwala przechwycić wartości wysyłane przez formularze oraz ciasteczka, nie jest to możliwe np. w zwykłych logach serwera.
Wartości te są zawsze logowane w panelu admina, jeżeli tylko jest włączone logowanie.)

i nadal jak wejdę w logi połączeń, to mam:
Logi domyślnie wyłączone, możesz je włączyć w menu Konfiguracja. Do poprawnej pracy logowania plik /admin/admin_logs.php musi mieć prawa do zapisu: chmod 777 admin_logs.php

co robię źle?

proszę o pomoc!
pzdr,
martitka

pit

Re: problem z włączeniem logów połączeń

Post autor: pit » 05 grudnia 2009, 16:28

Tak z ciekawości spytam, skoro zainstalowałeś/aś sobie Przemo, dlaczego nie zasięgniesz informacji u źródła.

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: problem z włączeniem logów połączeń

Post autor: @Marcin » 07 grudnia 2009, 11:15

Oficjalny podręcznik do phpBB by Przemo 1.12.6 - strona 33, tam masz opis jak włączyć moda lub skorzystaj moda Advanced IP Tracking.
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”