Brak AutoModa w panelu

Pomoc i dyskusje o narzędziach dostarczanych przez phpBB Group: zautomatyzowanym skrypcie AutoMOD do instalacji modyfikacji, bibliotece UMIL (Unified MOD Install Library), STK (Support Toolkit) oraz phpBB3 QuickInstall.
Hydeowy

Brak AutoModa w panelu

Post autor: Hydeowy » 28 listopada 2009, 21:30

Witam.
Zainstalowałem automoda , instalacja wyglądała zupełnie inaczej niż na screenach w tutku. Niby się zainstalował, ale nic w bazie nie zmienił , tabele mods zrobilem sam z pliku sgl znajdującego się w paczce , pliki pl tez ściągnełem, automod twierdzi że się zainstalował , ale w panelu admina go nie ma. Nie mam pojęcia czemu.A nawet jak usunę pliki automoda , i od nowa chce zainstalować to mi wyskakuje od razu że automod jest zainstalowany.

Awatar użytkownika
Grin
Kontakt:

Re: Brak AutoModa w panelu

Post autor: Grin » 28 listopada 2009, 21:38

Zainstaluj ręcznie a nie będziesz miał żadnych problemów i błędów w przyszłości ;)
Profesjonalne usługi phpBB3 - www.w-zielinski.pl :)

Hydeowy

Post autor: Hydeowy » 28 listopada 2009, 22:09

grunt to konkretna odpowiedź, chętnie bym to zainstalował ręcznie ale nie ma w paczce żadnej instrukcji jak to zrobić.

Awatar użytkownika
Grin
Kontakt:

Post autor: Grin » 28 listopada 2009, 22:12

Hydeowy pisze:grunt to konkretna odpowiedź, chętnie bym to zainstalował ręcznie ale nie ma w paczce żadnej instrukcji jak to zrobić.
grunt to konkretna rozwiązanie a nie wybieranie rozwiązań na skróty, skoro jest automod musi też być manualna instrukcja i z niej skorzystaj ;)
Profesjonalne usługi phpBB3 - www.w-zielinski.pl :)

Hydeowy

Post autor: Hydeowy » 28 listopada 2009, 22:22

Może i musi ale takowej nie ma , żeby była to bym nie pytał na forum phpbb bo chyba od tego ono jest w szczególności forum AutoMod

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 28 listopada 2009, 22:52

Zainstalowałeś go zgodnie (zrzuty ekranu mogą się różnić) z viewtopic.php?f=92&t=8667 ?

Hydeowy

Post autor: Hydeowy » 28 listopada 2009, 23:02

Naturalnie , skopiowałem pliki , sprawdziłem chmody (po drodze musiałem naprawić cookies bo instal się nie odpalał) , i wybralem domena/install/ tam zainstalowało , ponieważ w bazie nie było tabeli mods która jest w paczce i pewnie instalator powinien ja dać , dodałem ją w php my admin. No i tyle ciężko to w sumie zepsuć, zakładki nie ma w PA , czy pliki na serwerze są czy nie AM twierdzi że jest zainstalowany i już :)

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 28 listopada 2009, 23:09

Skąd pobrałeś pliki automoda i jaka to wersja?

pit

Post autor: pit » 28 listopada 2009, 23:17

Po skopiowaniu plików na serwer uruchom instalator AutoModa wpisując w pasku adresu przeglądarki adres swojego forum zakończony „/install”.
Postępuj zgodnie ze wskazówkami instalatora.

Po zakończeniu instalacji w panelu administracji będzie obecna karta AUTOMOD z poziomu, której można dokonać ustawień
AutoMODa i przeprowadzać instalację modów.
Faktycznie... ciężko to zepsuć.

Zablokowany

Wróć do „Narzędzia”