Jesli masz PW to inny kolor
Jesli masz PW to inny kolor
Jak rozwiązać takie problem.
Normalnie link do Nowych wiadomosci: 0 mam biały,ale jesli wiadomość bedzie juz 1 lub wyzej chcialbym,zeby kolor zmienil sie na czerwono.
jak to zrobic?
Normalnie link do Nowych wiadomosci: 0 mam biały,ale jesli wiadomość bedzie juz 1 lub wyzej chcialbym,zeby kolor zmienil sie na czerwono.
jak to zrobic?
Re: Jesli masz PW to inny kolor
To nie jest problem tylko zachcianka.Jak rozwiązać takie problem.
W language/pl/common.php
Kod: Zaznacz cały
'NEW_PM' => 'nowe wiadomości: <strong>%d</strong>',
'NEW_PMS' => 'nowe wiadomości: <strong>%d</strong>',Kod: Zaznacz cały
'NEW_PM' => 'nowe wiadomości: <strong style="color: blue">%d</strong>',
'NEW_PMS' => 'nowe wiadomości: <strong style="color: red">%d</strong>','NEW_PMS' - więcej niż jedna wiadomość
Ale ja chce caly tekst łącznie z "nowe wiadomosci" ,a nie sama liczba.
To sobie analogicznie do powyższego przykładu edytuj.s87 pisze:Ale ja chce caly tekst łącznie z "nowe wiadomosci" ,a nie sama liczba.
A to nie bedzie to:
http://startrekguide.com/community/view ... 33&t=10956 ?
W jakim pliku to edytowac mozna?
s87, podstawy html'a...
Jeśli chcesz mieć całość na kolorowo to zamień:
na:
Jeśli chcesz mieć całość na kolorowo to zamień:
Kod: Zaznacz cały
'NEW_PM' => 'nowe wiadomości: <strong style="color: blue">%d</strong>',
'NEW_PMS' => 'nowe wiadomości: <strong style="color: red">%d</strong>',Kod: Zaznacz cały
'NEW_PM' => '<font color="#FF0000">nowe wiadomości: <strong>%d</strong></font>',
'NEW_PMS' => '<font color="#FF0000">nowe wiadomości: <strong>%d</strong></font>',Temat w linku który podałeś to jak zrobić aby napis z nową wiadomością migał.s87 pisze:A to nie bedzie to:
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Żeby było poprawniej (znacznik
To tak tylko na marginesie 
<font> wychodzi już z użycia) zamień to na:Kod: Zaznacz cały
'NEW_PM' => '<span style="color: #FF0000;">nowe wiadomości: <strong>%d</strong></span>',
'NEW_PMS' => '<span style="color: #FF0000;">nowe wiadomości: <strong>%d</strong></span>',
Ale nie o to mi chodzilo. Znam te podstawy htmla 
Ale chcialem wlasnie zrobic to w tamtym pliku ,a nie plikach jezykowych czy cos.
Czy moge zrobic to na inny sposob? wlasnie tak jak tam jest w tym linku co podalem ,ale bez migania?
Ale chcialem wlasnie zrobic to w tamtym pliku ,a nie plikach jezykowych czy cos.
Czy moge zrobic to na inny sposob? wlasnie tak jak tam jest w tym linku co podalem ,ale bez migania?
Administrator może wszystko.Czy moge zrobic to na inny sposob?
Wywal <blink></blink> i już.
Ale w jakim pliku oni w tym linku grzebali?
W pliku
language/pl/common.php.Re: Jesli masz PW to inny kolor
Raczej w "overall_header.html"
Racja. Nie zauważyłem ostatnich wiadomości, w których autor nadmienił, że chodzi o wcześniej podaną modyfikację 
zmieniajac w common.php mam takie blad: [phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3824: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3826: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3827: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3828: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
Musze sprobowac to co ja chcialem docelowo z tego linka co podalem
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3826: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3827: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 3828: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/pl/common.php:1)
Musze sprobowac to co ja chcialem docelowo z tego linka co podalem
Musisz zapisać ten plik w kodowaniu UTF–8 bez BOM (bez Byte Order Mark).