Sytuacja wygląda tak:
Jestem w trakcie przenoszenia forum phpbb3, obydwa serwery na home.pl, przy przeniesieniu plików brak problemu.
Problem:
Przy przenoszeniu bazy danych (jako *.sql) po imporcie tabel z tekstem w środku jest "artystyczny nieład" - pozjadane, zmienione rekordy itp. Przy imporcie CSV tabele z tekstem forum wracają do prawidłowego działania, ale te z ustawieniami stylów umierają. Udało mi się odpowiednio "podobierać" rodzaj importu do zawartości tabeli ale nie jestem pewien co do wszystkich. Forum na razie działa, ale nie jestem pewien czy jak zostawię w tym stanie to nie zacznie to z czasem powodować problemów.
Pytanie:
Czy znacie stronkę z opisem poszczególnych tabel lub jesteście w stanie krótko wypisać (za co odpowiadają) bo nie wszystkie są dla mnie zrozumiałe?
Tabele bazy danych
Re: Tabele bazy danych
Których dokładnie nie rozumiesz?
To będą: attachments, dissalow, draft, extansion, pool options, pool votes, zebra.
To są te o których ni mam pojęcia co to może być
, chętnie przeczytał bym też coś o pozostałych bo moje informacje o nich pochodzą tylko z tłumaczenia z angielskiego i prób praktycznych a przydała by się taż jakaś wiedza teoretyczna
.
To są te o których ni mam pojęcia co to może być
attachments - załączniki
draft ~ szkice pw?
pool options - opcje w ankietach
pool votes - głosy w ankietach
Rozjaśniło się troszkę?

draft ~ szkice pw?
pool options - opcje w ankietach
pool votes - głosy w ankietach
Rozjaśniło się troszkę?
Opis struktury bazy danych i przeznaczenia tabel znajdziesz w dokumentacji. Polecam przejrzeć krótki artykuł „Jak prawidłowo wykonać kopię bazy danych w phpMyAdminie?”. Możesz pominąć wybieranie kompatybilności eksportu.
Wielkie dzięki za pomoc, dzięki Wam z pewnością dalsze administrowanie forum pójdzie mi lepiej