Jak dodać przycisk menu w stylu proVistablue?
Jak dodać przycisk menu w stylu proVistablue?
Witam, chciałbym dodać nowy przycisk w menu ( po przycisku index ) ale nie wiem jak to zrobić. Przygotowałem sobie grafikę przycisku, wrzuciłem ją do "imageset/pl" i nie wiem które pliki przeedytować.
Re: Jak dodać przycisk menu w stylu proVistablue?
Witam, pit z liku powyżej dowiedziałem się tylko jaki plik poddać edycji, ale dalej nie wiem jak mam go zmienić. Kod menu wygląda tak:
Chciałbym dodać nowy przycisk (z grafiką), a nie wykorzystywać już istniejących. Nowy button miałby otwierać podaną przeze Mnie stronę.
Kod: Zaznacz cały
<!-- navbar boutons -->
<div id="menu">
<a class="forum" href="{U_INDEX}" accesskey="h"><span>{L_INDEX}</span></a>
<!-- IF not S_IS_BOT and S_USER_LOGGED_IN -->
<a class="ucp" href="{U_PROFILE}" title="{L_PROFILE}"><span>{L_PROFILE}</span></a>
<!-- ENDIF -->
<!-- IF not S_USER_UNREAD_PRIVMSG -->
<a class="nonewpms" href="{U_PRIVATEMSGS}"><span>{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</span></a>
<!-- ENDIF -->
<!-- IF S_USER_UNREAD_PRIVMSG -->
<a class="newpms" href="{U_PRIVATEMSGS}" title="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}"><span>{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</span></a>
<!-- ENDIF -->
<!-- ENDIF -->
<a class="faqs" href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}"><span>{L_FAQ}</span></a>
<!-- IF not S_IS_BOT -->
<a class="members" href="{U_MEMBERLIST}" title="{L_MEMBERLIST_EXPLAIN}"><span>{L_MEMBERLIST}</span></a>
<!-- ENDIF -->
<a class="logout" href="{U_LOGIN_LOGOUT}" title="{L_LOGIN_LOGOUT}" accesskey="l"><span>{L_LOGIN_LOGOUT}</span></a>
<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN and S_REGISTER_ENABLED -->
<a class="register" href="{U_REGISTER}" title="{L_REGISTER}"><span>{L_REGISTER}</span></a>
<!-- ENDIF -->
</div>
<!-- fin navbar bouton --> Re: Jak dodać przycisk menu w stylu proVistablue?
Po
dodaj
w "colours.css" po
dodaj
po
dodaj
Przycisk rzecz jasna 95/50 i w a nie w "imageset/pl".
<a class="forum" href="{U_INDEX}" accesskey="h"><span>{L_INDEX}</span></a>Kod: Zaznacz cały
<a class="jakas_klasa" href="jakis_url"><span>jakis_opis</span></a>Kod: Zaznacz cały
.forum {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/forum.png") 0 0 no-repeat;}Kod: Zaznacz cały
.jakas_klasa {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/jakis_button.png") 0 0 no-repeat;}Kod: Zaznacz cały
.forum:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/forum.png") 0 -25px no-repeat;}Kod: Zaznacz cały
.jakas_klasa:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/jakis_button.png") 0 -25px no-repeat;}Kod: Zaznacz cały
styles/vistablue/imageset/pl/bouton/ Re: Jak dodać przycisk menu w stylu proVistablue?
Dzięki pit o to mi chodziło. Niestety po edycji nie widzę niestety tego przycisku mimo pustego miejsca na niego, kliknięcie oczywiście przenosi mnie pod adres.
Odświeżyłeś wszystko, button z odpowiednią nazwą jest gdzie trzeba?
Tak pit wyczyściłem cache i odświeżyłem szablon, itp. nazwa pliku też się zgadza, a mimo to menu wygląda takpit pisze:Odświeżyłeś wszystko, button z odpowiednią nazwą jest gdzie trzeba?
(przycisk wstawiłem za "profile").Re: Jak dodać przycisk menu w stylu proVistablue?
Pokaż to na tym konserwowanym forum albo wklej kod jaki dodałeś do szablonu i stylu, oraz nazwę i lokalizację przycisku.
Prznoszę do Fora stylów › Pomoc i dyskusje o stylach.
pit mam coś takiego
button "tg.png" wrzucony tam gdzie inne z menu.
<!-- navbar boutons -->
<div id="menu">
<a class="forum" href="{U_INDEX}" accesskey="h"><span>{L_INDEX}</span></a>
<a class="ucp" href="{U_PROFILE}" title="{L_PROFILE}"><span>{L_PROFILE}</span></a>
<a class="tg" href="link do.."><span>TG</span></a>
<!-- ENDIF -->
<!-- IF not S_USER_UNREAD_PRIVMSG -->
<a class="nonewpms" href="{U_PRIVATEMSGS}"><span>{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</span></a>
<!-- ENDIF -->
<!-- IF S_USER_UNREAD_PRIVMSG -->
<a class="newpms" href="{U_PRIVATEMSGS}" title="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}"><span>{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</span></a>
<!-- ENDIF -->
<!-- ENDIF -->
<a class="faqs" href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}"><span>{L_FAQ}</span></a>
<!-- IF not S_IS_BOT -->
<a class="members" href="{U_MEMBERLIST}" title="{L_MEMBERLIST_EXPLAIN}"><span>{L_MEMBERLIST}</span></a>
<!-- ENDIF -->
<a class="logout" href="{U_LOGIN_LOGOUT}" title="{L_LOGIN_LOGOUT}" accesskey="l"><span>{L_LOGIN_LOGOUT}</span></a>
<!-- IF not S_USER_LOGGED_IN and S_REGISTER_ENABLED -->
<a class="register" href="{U_REGISTER}" title="{L_REGISTER}"><span>{L_REGISTER}</span></a>
<!-- ENDIF -->
</div>
<!-- fin navbar bouton --> Kod: Zaznacz cały
/*Navigation
--------------------- */
.forum {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/forum.png") 0 0 no-repeat;}
.faqs {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/faq.png") 0 0 no-repeat;}
.ucp {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/profil.png") 0 0 no-repeat;}
.tg {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/tg.png") 0 0 no-repeat;}
.members {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/membres.png") 0 0 no-repeat;}
.nonewpms {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/mp.png") 0 0 no-repeat;}
.newpms {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/newmp.png") 0 0 no-repeat;}
.register {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/inscription.png") 0 0 no-repeat;}
.logout {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/deconnexion.png") 0 0 no-repeat;}
.forum:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/forum.png") 0 -25px no-repeat;}
.faqs:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/faq.png") 0 -25px no-repeat;}
.ucp:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/profil.png") 0 -25px no-repeat;}
.tg:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/tg.png") 0 -25px no-repeat;}
.members:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/membres.png") 0 -25px no-repeat;}
.nonewpms:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/mp.png") 0 -25px no-repeat;}
.newpms:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/newmp.png") 0 -25px no-repeat;}
.register:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/inscription.png") 0 -25px no-repeat;}
.logout:hover {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/deconnexion.png") 0 -25px no-repeat;}
/*Fin navigation
--------------------- */Re: Jak dodać przycisk menu w stylu proVistablue?
Mam prośbę, upewnij się że "tg.png" jest w "styles/vistablue/imageset/pl/bouton" bo jakoś nie wierzę.
pit o to i dowód 

Zmień
na
i zobaczymy.
Odśwież motywy bo się boję zapytać czy wcześniej to zrobiłeś.
.tg {background: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/bouton/tg.png") 0 0 no-repeat;}Kod: Zaznacz cały
.tg {background: url("styles/vistablue/imageset/pl/bouton/tg.png") 0 0 no-repeat;}Odśwież motywy bo się boję zapytać czy wcześniej to zrobiłeś.
Dzięki pit już jest ok.