Pierwszy problem to niemożność wyłączenia debuggera w phpBB3. "Zakomentowanie" go w config.php czy ustawienie mu wartości "false" nic nie daje, debugger w dalszym ciągu pokazuje na stronie komunikaty.
Ale to jest mały pikuś. Gorzej, gdy na stronie mam zdefiniowaną jakąś zmienną czy wstawioną instrukcję switch.
Na stronie mam ustawione cache'owanie wyników zapytań do bazy, zapisywane są one do plików tekstowych. W wielu miejscach mam zdefiniowane zmienne, $file1, $file2 itd, tymczasem w tych miejscach debugger wywala komunikaty "undefined variable $file1" - i za Chiny Ludowe nie mogę się pozbyć tych errorów.
Pewnym rozwiązaniem być może byłoby usunięcie tego cache'owania, ale wtedy wzrasta mi obciążenie serwera. Stronę mam dość dużą i popularną, więc przy nadmiernym obciążeniu mogę wylecieć z hostingu :/ tak więc cache'owanie musi pozostać.
Przy instrukcjach switch mam podobny problem. Weźmy np switch($_GET['cośtam']) - w momencie gdy wyświetla się "default", debugger informuje o niezdefiniowanej zmiennej.
Da się jakoś obejść te problemy?
Pisałem już na forum phpbbhelp.pl, ale tam nikt nie wie, jak mi pomóc