Zuzyty transfer
Zuzyty transfer
Mam serwer w proserwer
Na poczatek wziąłem serwr mini ale szybka mi sie szkonczył transfer miesieczny to zminiłem na standart i tu jest transfer miesieczny 5120 MB ajuz mam zajete 4120.5 co mi tyle zajmuje ??
Na poczatek wziąłem serwr mini ale szybka mi sie szkonczył transfer miesieczny to zminiłem na standart i tu jest transfer miesieczny 5120 MB ajuz mam zajete 4120.5 co mi tyle zajmuje ??
Re: Zuzyty transfer
5GB transferu miesięcznie to bardzo mało jak na rozbudowane strony korzystające z czegoś więcej niż sam HTML. Proponuje poszukać lepszego hostingu.
Wygenerowany transfer to ruch jaki zrobili internauci na Twojej stronie. Czasami też co jest dla mnie bardzo dziwne, dostawcy wliczają w to ruch FTP, czyli wgrywanie itd. plików na serwer FTP.co mi tyle zajmuje
Przede wszystkim zmień hosta - ja mam niewielkie forum i do tego do dyspozycji 30gb na miesiąc z czego wykorzystuje ok 10 gb w połowie miesiąca i mi styka - pamiętaj, że praktycznie każdy dostawca hostingu na transfer zlicza sobie:
- przesyłane dane poprzez FTP
- ściągane dodawane pliki za pomocą skryptu bezpośrednio przez www (załączniki do postów itp)
- przesył danych typu: czytanie postów, grafika strony - forum
- przesyłane dane poprzez FTP
- ściągane dodawane pliki za pomocą skryptu bezpośrednio przez www (załączniki do postów itp)
- przesył danych typu: czytanie postów, grafika strony - forum
To jaki polecacie jak taki zeby była mozna zapłacic droga sms ??
Nie ma dobrych hostingów płatnych przez sms. Przynajmniej ja się z takim nie spotkałem. Ja używam linuxpl.com i uważam, że to bardzo dobry host. Dużo osób do bb3 używa lh.pl i też sobie chwalą.
A da sie cos usunac nie wiem bo 4497.69/5120 MB znowu mi zablokuja forum jak narazie liczy 126 uzytkowników
Zużytego transferu niestety nie da się już przywrócić.
Masz założone jakieś statystyki odwiedzin? Generujesz całkiem duży ruch jak na tak małe forum.
Moje forum odwiedzono 8360 ale duzo mojego tam jest 
Dużo czyli ile?
Podaj adres forum
Podaj adres forum
Jak na takie małe forum to generujesz strasznie dużo transferu. Ja mam forum 2x większe i dosyć ciężki styl a wychodzi mi max 1,5 gb transferu. Może masz bardzo ciężką grafikę albo ktoś coś od Ciebie hotlinkuje??
I tak jak wyżej podaj adres forum.
I tak jak wyżej podaj adres forum.
Same tło zajmuje 311.54 KB...Może masz bardzo ciężką grafikę...
User który wchodzi na twoją stronę musi pobrać na swój komputer 29 plików o wadze: 441.2 KB czyli 0.5 mb zabiera ci każdy user przy każdej wizycie, natomiast wchodząc na forum phpbb zabierasz 60 KB transferu - widać rożnicę -> po prostu zmień styl
Styl który ty masz ja sam kiedyś miałem i wiem jakie on wywiera obciążenie
Popatrz: http://tools.pingdom.com/?url=c510.xaa. ... save=false
Styl który ty masz ja sam kiedyś miałem i wiem jakie on wywiera obciążenie
Popatrz: http://tools.pingdom.com/?url=c510.xaa. ... save=false