Problem z czasem na forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
pito

Problem z czasem na forum

Post autor: pito » 06 czerwca 2009, 13:59

Witam. Otóż mam dziwny problem z czasem i datą na forum. Otóż w PA mam zaznaczone "mniej nmiż minutę temu / 06 Cze 2009, 12:54" I jak wchodze na forum, jako gość to jest dobrze, bo przy temacie widzę "Ranga VIP
przez pitek
Wczoraj, 16:49"

Albo w top five "lenka25 Dołączenie: Dzisiaj, 13:35"
Natomiast, jak się zaloguję to już nie ma tego wczoraj, czy dziś. TYlko jest "lenka25 Dołączenie: 06 Cze 2009 13:35" I chciałbym, aby wszyscy mieli mniej niż minute temu.

Ale zauważyłem, ze jak założe nowe konto, to jest tak, jak ja chce. Ale u siebie nie moge tego zmienić.

hinix
Kontakt:

Re: Problem z czasem na forum

Post autor: hinix » 06 czerwca 2009, 21:07

Zmien w ustawieniach swojego profilu >preferencje forum. Zmiany w PA dotycza tylko nowo zarejestrowanych uzytkownikow i gosci, nie zmieniaja ustawien istniejacym uzytkownikom. Jesli chcesz zmienic wszystkim uzytkownikom to wykonaj w phpmyadminie takie zapytanie:

Kod: Zaznacz cały

UPDATE phpbb_users SET user_dateformat = '|d M Y|, H:i';
oczywiscie jesli masz inny prefix to go zmien.

pito

Re: Problem z czasem na forum

Post autor: pito » 06 czerwca 2009, 21:23

Ale właśnie o to chodzi, że w swoim profilu w preferencjach, jak zmieniam na mniej niż minutę, i klikam na wyślij, to wogóle mi sie nie zmienia. Zapytanie pomogło, dziekuję :)

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”