Logo a styl
Logo a styl
Jak w prosilverze zrobic logo na całą szerokosc forum ? Oczywiscie, aby nie było tej wyszukiwarki, bo chciałbym ją wstawić, tak jak jest tu, obok faq
Re: Logo a styl
Wstawić odpowiednich rozmiarów obrazek, ten co go "usunąłeś całkowicie".Jak w prosilverze zrobic logo na całą szerokosc forum ?
viewtopic.php?f=55&t=9748
Z "overall_header.html" usuńOczywiscie, aby nie było tej wyszukiwarki, bo chciałbym ją wstawić, tak jak jest tu, obok faq
Kod: Zaznacz cały
<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH -->
<div id="search-box">
<form action="{U_SEARCH}" method="post" id="search">
<fieldset>
<input name="keywords" id="keywords" type="text" maxlength="128" title="{L_SEARCH_KEYWORDS}" class="inputbox search" value="<!-- IF SEARCH_WORDS-->{SEARCH_WORDS}<!-- ELSE -->{L_SEARCH_MINI}<!-- ENDIF -->" onclick="if(this.value=='{LA_SEARCH_MINI}')this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value='{LA_SEARCH_MINI}';" />
<input class="button2" value="{L_SEARCH}" type="submit" /><br />
<a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}">{L_SEARCH_ADV}</a> {S_SEARCH_HIDDEN_FIELDS}
</fieldset>
</form>
</div>
<!-- ENDIF -->Kod: Zaznacz cały
<li class="icon-faq"><a href="{U_FAQ}" title="{L_FAQ_EXPLAIN}">{L_FAQ}</a></li>Kod: Zaznacz cały
<li class="icon-search"><a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}">{L_SEARCH}</a> {S_SEARCH_HIDDEN_FIELDS}</li>Re: Logo a styl
Ale jak wstawie odpowiednich rozmiarów logo, to ten tekst"Postownia.pl Zostaw i Ty swój post !" już sie usunie? czy zostanie przykryty, czy jak ?
Jak wstawisz logo to chyba będzie z jakimś napisem "Postownia.pl..." nie, bo inaczej co by to za logo było.
Obrazek wiesz gdzie jest a raczej był, pod nim jest napis
Obrazek wiesz gdzie jest a raczej był, pod nim jest napis
<h1>{SITENAME}</h1><p>{SITE_DESCRIPTION}</p>Re: Logo a styl
Nie rozumiem ;P To co odałeś
Jak wstawie logo na całą szerokosć, to mam to usunąć ?
<h1>{SITENAME}</h1><p>{SITE_DESCRIPTION}</p>Re: Logo a styl
Logo przeważnie ma już stosowny opis strony, więc chyba Ci to nie będzie potrzebne. 
Wstawiłem odpowiednich rozmiarów logo i jest jak wcześniej, takie małe, zamiast na całą szerokosć forum.
W prosilver/imageset/imageset.cfg zmień rozmiar "site_logo.gif*52*139".
Zmieniłem img_site_logo = site_logo.gif*80*750, ale narobiło cos się dziwnego, prosze zobaczyć na moim forum.
W źródle jest nadal
Odśwież zestawy ikon.
site_logo.gif" width="139" height="52"Re: Logo a styl
Ok, odświeżone, ale jeszcze to jakoś nie tak wygląda.
Jak szerokosc i wysokosć w imageset.cfg obrazka, to zarem z tłem mi sie zmienia, jak mogę dobrze wkomponować to logo ?
Jak szerokosc i wysokosć w imageset.cfg obrazka, to zarem z tłem mi sie zmienia, jak mogę dobrze wkomponować to logo ?
W "common.css" do ".headerbar" i "#logo" daj "padding: 0;"
No jest już lepiej, ale po lewej stronie bannera i na dole jest przestrzeń jeszcze i jak powiększam w tym pliku wielkosc loga, to razem z tą przestrzenią mi się powiększa.
Dałeś tylko do "#logo", ".headerbar" ma dalej padding : 0 5px;.".headerbar" i "#logo" daj "padding: 0;"
Ok, już szerokosć loga ustawiona i wynosi 745px, ale jeszcze góra i dół została, bo na górze i na dole jest jeszcze źle