jak skopiować forum (phpBB) na twardy dysk?

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
wuj (laik)

jak skopiować forum (phpBB) na twardy dysk?

Post autor: wuj (laik) » 25 kwietnia 2009, 12:31

Cześć.
Jestem laikiem, stąd prośba o wyrozumiałość, jeśli piszę głupoty.

Zależy mi na tym, aby mieć dostęp do pewnego zamkniętego forum (stworzonego właśnie w phpBB) również w trybie offline - chciałbym je skopiować, najlepiej na twardy dysk swojego komputera i móc sobie przeglądać swobodnie jego treść, korzystając z przeglądarki.

Czy jest w ogóle taka możliwość? Próbowałem korzystać z programów do kopiowania zawartości stron (np. winHTTrack), ale próby te kończyły się niepowodzeniem...

Szukałem, ale nie znalazłem podobnego tematu na forum - będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

ania07
Kontakt:

Re: jak skopiować forum (phpBB) na twardy dysk?

Post autor: ania07 » 25 kwietnia 2009, 13:00

Zaloguj się na nim i już.

wuj

Post autor: wuj » 25 kwietnia 2009, 13:09

ania07 pisze:Zaloguj się na nim i już.
Dzięki za podpowiedź, Aniu.
Fajny i prosty plan, ale mnie zależy na tym, żeby mieć dostęp do zasobów tego forum również wtedy, gdy jestem poza kablem.
Druga sprawa - forum za kilka dni zostanie zamknięte, a ja w dalszym ciągu chciałbym móc przeglądać jego zawartość...

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 25 kwietnia 2009, 13:25

wuj (laik) pisze:Czy jest w ogóle taka możliwość? Próbowałem korzystać z programów do kopiowania zawartości stron (np. winHTTrack), ale próby te kończyły się niepowodzeniem...
Chyba będzie to jednak najlepszy sposób. Spróbuj z innym programem. Pamiętam, że z winHTTrack również miałem problemy.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

wuj

Post autor: wuj » 25 kwietnia 2009, 14:09

Próbowałem również z Teleport Pro i z OfflineExplorerem (podając parametry logowania do forum). Bez skutku.
Kojarzycie jakieś programy, które radzą sobie z php?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 25 kwietnia 2009, 20:05

wuj pisze:Kojarzycie jakieś programy, które radzą sobie z php?
Niestety nie. Sprawa komplikuję się dodatkowo przez wymagane logowanie. Jeśli to nieduże forum, możesz zapisać poszczególne strony za pomocą funkcji wbudowanej w przeglądarkę.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

wuj

Post autor: wuj » 25 kwietnia 2009, 21:27

:-)
Przeszło mi to przez myśl, ale kiedy w grę wchodzi kilkanaście tematów, a do każdego mam do stu-kilkudziesięciu postów, to byłoby to bardzo praco- i czasochłonne i pomyślałem sobie, że można by te dane jakoś tak "ziu" pobrać.
Tak, czy inaczej - dzięki.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”