Nietypowy problem-emeblematy
-
Nifrenithil
Nietypowy problem-emeblematy
Kiedy próbuję przesłąć emblemat z mojego komputera
pokazuje się komunikat "Emblemat musi być typu .jpg, .gif lub .png"
Jest typu *.jpg. Próbowałam zmienić chmod katalogu images/avatars na 777 i dalej nie działa. Gdzieś czytałam, że trzeba też zmienić config.php, ale moje forum jest już zianstalowane. O co chodzi?
pokazuje się komunikat "Emblemat musi być typu .jpg, .gif lub .png"
Jest typu *.jpg. Próbowałam zmienić chmod katalogu images/avatars na 777 i dalej nie działa. Gdzieś czytałam, że trzeba też zmienić config.php, ale moje forum jest już zianstalowane. O co chodzi?
Jeśli chcesz mieć emblemat, wrzucasz byle gdzie, wchodzisz do panelu administracyjnego forum, zakładka -> Konfiguracja(ogólne) I szukasz "włacz zdalne emblematy" zaznacz na tak. Teraz przechodzisz do profilu, zjeżdzasz w duł i pokazuje Ci się tabelka w to miejsce: "Odnośnik do zewnętrznego Emblematu:" obok wpisujesz adres tego emblematu, który zamieściłeś na serwie
-
Nifrenithil
jaruczek dlaczego podpinasz się nie pod swój problem i to jeszcze z czymś zupełnie niezwiązanym z problemem głównym ????
Nifrenithil podaj adres forum to potestuje u siebie. bo raczej w pliki config nic się nie zmienia. Ustaw odpowiednio chmody potem w panelu admina w ustawieniach zezwól na wysyłanie plików z dysku i musi działać.
PS. kiedyś gdzieś czytałem że nie wszystkie serwery pozwalają na wgrywanie plików w taki sposub może to to jest problemem ????
Nifrenithil podaj adres forum to potestuje u siebie. bo raczej w pliki config nic się nie zmienia. Ustaw odpowiednio chmody potem w panelu admina w ustawieniach zezwól na wysyłanie plików z dysku i musi działać.
PS. kiedyś gdzieś czytałem że nie wszystkie serwery pozwalają na wgrywanie plików w taki sposub może to to jest problemem ????
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2005, 18:10 przez mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
-
Nifrenithil
Pytałam o serwer- jest wszystko w porządku. Z pomocy od forall.pl mi powiedzieli ze to wlasnie wina chmodów.
adres http://www.eldarowie.forum.prv.pl
Będe wdzieczna za probe pomocy
adres http://www.eldarowie.forum.prv.pl
Będe wdzieczna za probe pomocy
no to ustaw sobie chmody na 777 na images/avatar
Forum Młodzieżowe http://www.forumer.ddl2.pl/index.php - Serdecznie Zapraszam
-
Nifrenithil
ustawiłeś na images/avatar
to dobrze ale czy masz ustawione 777 na sam folder images ?
to dobrze ale czy masz ustawione 777 na sam folder images ?
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
-
Nifrenithil